Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΠΟΑΣΥ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Επιστολή ΠΟΑΣΥ προς πρωτοβάθμιες 
«Κατάρτιση νέου μισθολογίου»
Με επιστολή της η ΠΟΑΣΥ ζητά απο τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως την  28-6-2013  προκειμένου να καταρτιστεί η πρόταση του συνδικάτου για το θέμα του νέου μισθολογίου. Μέ την επιστολή αφού περιγράφεται η δομή του υπάρχοντος μισθολογίου, τίθεται ως κόκκινη γραμμή "καμία περαιτέρω περικοπή" καταγγέλεται η "απαξίωση του συνδικάτου για την μη συμμετοχή στην υπηρεσιακη επιτροπή" και αποτυπώνονται οι δυο βασικές στρατηγικές επιλογές, με  ελάχιστο,  στο μισθολογικό κόστος του 2013 και ειδικότερα (απόσπασμα απο την επιστολή) :
"Πάνω σε αυτές τις αρχές, σας παραθέτουμε δυο (2) βασικές επιλογές για την εκπόνηση μελέτης από την Ομοσπονδία αναφορικά με την κατάρτιση πρότασης για ένα νέο μισθολόγιο , την οποία και θα καταθέσουμε στα Πολιτικά Κόμματα και εφόσον κληθούμε και στην λειτουργούσα ερήμην μας αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του Α.Ε.Α.
Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε έως την 28.6.2013 αφού συγκαλέσετε ανοιχτά διοικητικά συμβούλια, να μας γνωρίσετε τις απόψεις σας :
Α) παραμονή – διατήρηση σε στρατιωτικού τύπου μισθολόγιο, στα πλαίσια μιας εκ βάθρων αναθεώρησης του υπάρχοντος, λαμβάνοντας υπόψη την διαφορετική βαθμολογική εξέλιξη των υπηρετούντων στα Σ.Α.
Ενσωμάτωση διαφόρων σημερινών επιδομάτων στο Β.Μ., με βάση εισαγωγής (συντελεστή 1) τον βαθμό του Αστυφύλακα και εισαγωγή μισθολογικών κλιμακίων ωρίμανσης σε κάθε διοικητικό βαθμό που θα αντικαταστήσουν πλήρως και ισόποσα τις σημερινές υπάρχουσες μισθολογικές προαγωγές, με διατήρηση του Ε.Χ.Υ. χωρίς επιμήκυνση πάνω από τα 29 έτη.
Αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης (χορήγηση ποσού 150€), επιδόματος θέσης ευθύνης, διατήρηση αμοιβής για την εργασία πέραν του πενθημέρου στα σημερινά επίπεδα, ωριαίας αμοιβής νυχτερινής απασχόλησης στα 2,93€, θεσμοθέτηση επιδόματος υπερεργασίας.
Β) κατάρτιση ενός νέου ειδικού μισθολογίου με εναρμόνιση – προσαρμογή στον κορμό του ενιαίου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που θα συναρτά την μισθολογική εξέλιξη ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης – Σχολής (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ), με ίσο εισαγωγικό βαθμό (ΠΕ- 1092€, ΤΕ-1037€ ,ΔΕ-983€) και θα αυξάνεται με τα έτη υπηρεσίας.
Σε κάθε κατηγορία προσωπικού θα αντιστοιχεί ο βασικός μισθός εισαγωγής του Δημοσίου Τομέα με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις και χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων.
Θεσμοθέτηση επιδομάτων ως ακολούθως:
- Επικίνδυνης εργασίας 150€
- Θέσης ευθύνης στο Διοικητικό βαθμό ανάλογα με τη θέση ευθύνης
- Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες - υπερεργασίας 50€
- Επίδομα ραφής στολών 50€
- Διατήρηση αμοιβής για την εργασία πέραν του πενθημέρου στα σημερινά επίπεδα, ωριαίας αμοιβής νυχτερινής απασχόλησης στα 2,93€
Σε κάθε περίπτωση διατήρηση του συντάξιμου μισθού (για τους παλαιούς ασφαλισμένους) ώστε να μην υπάρξει αυξομείωση των συντάξεων και αποδόσεων των επικουρικών – μετοχικών ταμείων και των ταμείων αρωγής (εφάπαξ).
Επιπρόσθετα, επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η σταδιακή αύξηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας με την ανάληψη αντικειμένων άλλων Υπουργείων (π.χ. διαβατήρια, οικονομική αστυνομία, εξωτερική φρούρηση φυλακών κ.λ.π.) παρακαλούμε να έχουμε την άποψη σας εάν πρέπει να διεκδικηθεί η παροχή κονδυλίου για αυτές τις παροχές το οποίο θα εντάσσεται στο ετήσιο μισθολογικό κόστος."
  Το askapoasy αναμένει την αποστολή σχολίων από όσους επθυμούν .