Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

«Βαρύ φορτίο ''κουβαλάει" κάθε μέρα μαζί του ο αστυνομικός!!!


Αναδημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο του συνταξιούχου πλέον Συναδέλφου και συνδικαλιστή Γιώργου ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ που δημοσιεύτηκε πριν δυο χρόνια περίπου (25/5/2011) καθώς συνεχίζει να είναι δυστυχώς επίκαιρο…..
 
«Βαρύ φορτίο ''κουβαλάει" κάθε μέρα μαζί του ο αστυνομικός!!!
-Ξεκινάει να πάει στην δουλειά του και "κουβαλάει" εκτός από τον απαραίτητο "βαρύ" εξοπλισμό του (περίστροφο – χειροπέδες - αλεξίσφαιρο γιλέκο – φακό - αστυνομική ράβδο κτλ):
1.Το άγχος της αδυναμίας αποπληρωμής του στεγαστικού του δανείου, τα φροντιστηρίων των παιδιών του , τους αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟΥ  εξαιτίας των μεγάλων περικοπών κατά 20% του επιδοματικού μισθού του και αφού οι περικοπές έγιναν στα επιδόματα άρα και η μείωση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
2.Το άγχος αν με το επικείμενο Ενιαίο Μισθολόγιο θα έχει επιπλέον περικοπές - πάντως αύξηση αποκλείεται να έχει - και πως θα τα "βγάλει πέρα".
3.Το άγχος για το αν το περιπολικό θα έχει βενζίνη, αν θα υπάρχουν τα υλικά να κάνει το απαραίτητο service, αν υπάρχει χαρτί και μελάνι στον Η/Υ να κάνει την αναφορά του και να σωρό άλλα μικροπροβλήματα σε σχέση με την λειτουργία της υπηρεσίας του!!
4.Το άγχος που θα βρει τα χρήματα να πάει το παιδί του στον συμβεβλημένο γιατρό αφού αυτός να απαιτεί να τον καταβάλει την αμοιβή του και εν συνεχεία να πηγαίνει ο ίδιος το διπλότυπο στον Ο.Π.Α.Δ να το υποβάλει και να περιμένει να πάρει τα χρήματα του όταν και άμα εκκαθαριστεί ............!!!!
5.Το άγχος να βλέπει ότι οι ασφαλιστικές του εισφορές "πήγανε στράφι" εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των διορισμένων Διοικήσεων και των επιζήμιων επενδύσεων τους σε ‘’δομημένα" ομόλογα και μετοχές!!!
6.Να αισθάνεται ανασφάλεια για το μέλλον του, όταν πια κουρασμένος και "απόμαχος" υποβάλει τα χαρτιά του για σύνταξη πότε θα πάρει την σύνταξη και το εφάπαξ (δικές του εισφορές) , αν θα τα πάρει και πόσο "κουτσουρεμένα" θα είναι!!!
7.Το άγχος ότι η εγκληματικότητα, η βία, τα επεισόδια που πρέπει να επιληφθεί έχουν αυξηθεί, επομένως και η επαγγελματική κούραση και ο επαγγελματικός κίνδυνος έχουν μεγαλώσει!!
-Αλήθεια πόσο επηρεάζουν όλα τα παραπάνω την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών;
-Αλήθεια πόσο μετράνε όλα τα παραπάνω στην Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία ; αν μετράνε ας το δείξουν εμπράκτως εξαλείφοντας πρώτα - πρώτα η μετριάζοντας τα λειτουργικά προβλήματα των Αστυνομικών υπηρεσιών και εν συνεχεία απαιτώντας ένα Μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας που θα λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος των εργαζομένων σε αυτά και θα διασφαλίζει τουλάχιστον ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές, αλλά θα εξαλείψει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν σήμερα.