Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ‏




Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας,  στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης  αιτημάτων του κλάδου, χθες Μ. Δεύτερα, 14 Απριλίου 2014 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Αγρίνιο, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του βουλευτή και καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Οι εκπρόσωποι της Ένωσής (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας), παρέδωσαν υπόμνημα και ανέλυσαν προφορικά όλα εργασιακά, μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο. Τονίσαμε όλες τις ιδιαιτερότητες και το Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό χαρακτήρα του επαγγέλματος. Επισημάναμε ότι, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη, μόνο μέσα από μορφωμένους και άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με την εισαγωγή τους, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, και με κυρίαρχο στοιχείο, τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο και την ανάλογη ευαισθησία στα θεμελιώδη ατομικά και τα κοινωνικά δικαιώματα όλων, σεβόμενοι πάντα τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επικοινωνίας που αρμόζει σε μία σύγχρονη κοινωνία.
Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός και εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου με βάση και το υπόμνημα των αιτημάτων που του παραδόθηκε. Συμφωνήθηκε η Τακτική Επικοινωνία για την αποτελεσματικότερη προώθηση των αιτημάτων.
Η αντιπροσωπεία της Ένωση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους παρισταμένους Βουλευτές για τη συνάντηση και τον γόνιμο διάλογο. Αναμένουμε σχετικές  πρωτοβουλίες .
Πρόθεση μας είναι, να πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας με όλα τα κόμματα και τους φορείς, προκειμένου να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, αναζητώντας, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αναβάθμιση του Έλληνα Αστυνομικού ως Ένστολου Φορέα πλήρων Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων.
Ως Ένωση, συνεχίζουμε να Εργαζόμαστε Μεθοδικά, Συστηματικά για μία Αστυνομία Σύγχρονη, καλά Εκπαιδευμένη, Μεθοδική, Ακομμάτιστη, Δημοκρατική, απαλλαγμένη από τυχόν σύνδρομα καχυποψίας του παρελθόντος, διδασκόμενη από τα λάθη και τις επιτυχίες της, που πάντα σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.
  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας


ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος


    ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος