Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 4  Ιούλιου 2014 στην Αλεξανδρούπολη, το Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Αλεξανδρούπολης  πραγματοποίησε συνάντηση  με σκοπό την προώθηση προς επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην πρώην Α. Δ  Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλειο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε κλιμάκιο της φυσικής μας ηγεσίας.


Στον κ. Υπουργό έγινε πλήρης ενημέρωση για  όλα τα  προβλήματα με κυριότερα τα εξής :

1) Την ανάγκη κατασκευής  νέου κτηρίου για την  Α.Δ. Αλεξανδρούπολης  στο οικόπεδο που διαθέτει ήδη. Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, λόγω  της δημοσιοοικονομικής κατάστασης της Χώρας, την μεταστέγαση αυτής, αφού  το κτήριο που στεγάζεται είναι εντελώς  ακατάλληλο.
2) Την υλοποίηση της διαχρονικής πρότασης μας για ενίσχυση του Έβρου με Αστυνομικούς από όλη την Χώρα που κατάγονται ή έχουν τόπο συμφερόντων των Έβρο,  οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο.
3) Την άμεση ενίσχυση των Τ.Σ.Φ. δικαιοδοσίας της πρώην Α. Δ. Αλεξανδρούπολης με απόσπαση ανώτερων και κατώτερων Αξιωματικών.  

4) Την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, ώστε να γίνει δυνατή η επισκευή των δεκάδων ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω βλαβών, καθώς επίσης και  για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

5) Την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών της περιοχής μας με προσωπικό,  ώστε να ενισχύσουμε το αίσθημα  της ασφάλειας των πολιτών .

6) Την ανάγκη - στη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών - να τροποποιηθεί ο αριθμός της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, αφού η υφιστάμενη δύναμη  παραμένει η ίδια  πάνω από 25 χρόνια και οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί

7) Του καταθέσαμε τους προβληματισμούς και τις  διαπιστώσεις μας για τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας .

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός φάνηκε ότι είναι ενήμερος για τα περισσότερα προβλήματά μας και σε κάποια από αυτά ( π.χ. οχήματα )   ήδη προωθούνται λύσεις από την πλευρά του Υπουργείου είτε βραχυπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες.
Επίσης αναφέρθηκε στην αδικία που έχουμε υποστεί όσον αφορά τις περικοπές των αποδοχών μας και ότι θα πρέπει το υπουργείο οικονομικών να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν την απόφαση του Σ.Τ.Ε.

Εμείς, ως Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Αλεξανδρούπολης, και τα μέλη μας θα αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών του.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο