Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ανασύρθηκε απ τα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ ένα δήθεν μισθολόγιο των ενστόλων.

Του νικου Καραδημα
Τίς τελευταίες ώρες και μέρες κυκλοφορεί ένα δήθεν μισθολόγιο των ενστόλων.Ανασύρθηκε πάλι απ τα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ , με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ.Μια πρόταση που Είναι γραμμένη και δομημένη σαν στρατιωτικό έγγραφο. 

Άλωστε έχει εκπονηθεί απο την στρατιωτική ηγεσία και διανέμεται προς ανάρτηση στα blogs απο την ΠΟΣ που δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά μια παρέκταση της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

Δέν κατηγορώ την προσπάθειά τους, αλλά στηριζεται στην στρατιωτική ιεραρχία των τριών παραμέτρων της.Δηλαδή: Τούς ανώτερους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους μόνιμους οπλίτες .Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη των ανωτέρω είναι παντελώς διαφορετική απο την εξέλιξη των Αστυνομικών.Στο χώρο μας υφίσταται πανσπερμία (αξιωματικών παραγωγικών , ΤΕΜΑ, Ν 3686/08, υπαξιωματικών που δεν εξελίσσονται, παρά ελάχιστα, Ανθυπαστυνόμων δικαιωμένων και μή απο τα διοικητικα δικαστήρια και αστυφυλάκων παραγωγικών και μη) και ώς εκ τούτου το προταθέν αυτό μισθολόγιο αλλοιωνει την κλίμακα των οικονομικών βαθμών μας. Το αστυνομικό υπάρχον μισθολόγιο καλύπτει όλο το φάσμα των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. 

Η επαναφορά των βαθμολογικών συντελεστών στον Άυγουστο του 2012 όπως αυτό κρίθηκε με την τελευταία απίφαση απο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο μας ικανοποιεί, αρκεί άμεσα να εφαρμοστεί!!