Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δημοτικοί αστυνομικοί: Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε στην ΕΛ.ΑΣ

Τι λέει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου, Απόστολος Κόσσυβας - Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνόμοι θα ενταχθούν σαν ειδικό ένστολο προσωπικό, με πρωινή πενθήμερη εργασία και το οποίο θα στελεχώσει αστυνομικά τμήματα και θα έχει περίπου ίδια καθήκοντα με αυτά που είχε στο παρελθόν Ξεκινά σήμερα η απορρόφηση των 1540 δημοτικών αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι από την διαθεσιμότητα πέρασαν στην κινητικότητα και τοποθετούνται στις αστυνομικές διεύθυνσης όλης της χώρας.
Από το πρωί, 402 πρώην δημοτικοί αστυνόμοι περνούν την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να λάβουν το φύλλο πορείας τους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Απόστολου Κόσσυβα, προέδρου του σωματείου των δημοτικών αστυνόμων της Αθήνας, δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο πέραν των σημερινών διαδικασιών.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουμε στην νέα υπηρεσία»,  ενώ ανέφερε ότι «αναμένουμε το προεδρικό διάταγμα», που θα  διαφωτίσει το νέο ρόλο που θα αναλάβουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνόμοι θα ενταχθούν σαν ειδικό ένστολο προσωπικό, με πρωινή πενθήμερη εργασία και το οποίο θα στελεχώσει αστυνομικά τμήματα και θα έχει περίπου ίδια καθήκοντα με αυτά που είχε στο παρελθόν, υπηρετώντας τους δήμους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 200 δημοτικοί αστυνόμοι από τους 226 έμειναν εκτός από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων τους, ενώ οι 26 έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.
bloko.gr