Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στην παράταση πάει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ για "πέναλτι" ετοιμάζονται οι στρατιωτικοί

Θα παίξει τις καθυστερήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στα ραντεβού που έχει αύριο με εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους. Οι τρόποι αποφυγής της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ θα διερευνηθούν και θα αποφασιστούν σε συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες όπως λέει το ρεπορτάζ Σαμαράς και Βενιζέλος. 
Ο κ.Σταϊκούρας έχει ανοίξει τα χαρτιά του στη Βουλή. “Θα εκτελέσουμε την απόφαση, όταν θα βρούμε πιστώσεις” έχει πει. Αν αυτό συνδυαστεί με τις συνεχείς διαρροές περί ασφυκτικών πιέσεων της τρόϊκας για να βρεθούν “ισοδύναμα” τότε είναι μάλλον εύκολο να “διαβάσει” κανείς τις εξελίξεις. Η εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων όχι μόνο για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας αλλά και άλλων επαγγελματικών τάξεων που αναμένουν δικαίωση πάει για τις καλένδες.
Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” έχει ήδη ενεργοποιηθεί με στόχο να “πειστούν” οι πολίτες ότι “για να δώσουμε στους στρατιωτικούς θα κόψουμε από εσάς με νέα μέτρα”! 

Το ερώτημα πλέον δεν είναι τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι κερδίζει χρόνο που τη βοηθά να δημιουργήσει το κλίμα που προαναφέραμε και να κάνει αποδεκτό ότι στην Ελλάδα του 2014 ,ναι μπορεί να δικαιώνεσαι ακόμη και από το ΣτΕ, αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα!

Το θέμα είναι τι προτίθενται να κάνουν οι Ενώσεις των στρατιωτικών και των αποστράτων. Η κυβέρνηση πάει το “παιχνίδι” στην παράταση. Αλλά υπάρχουν και…τα πέναλτι. Που στην περίπτωση αυτή είναι η κατάθεση αγωγών από τους ενδιαφερόμενους έναντι του δημοσίου. Που σημαίνει βέβαια νέα δικαστική αλλά μάλλον αναπόφευκτη ταλαιπωρία.

Όλα βέβαια θα αποφασιστούν μετά από τα ραντεβού που θα έχει ο Σταϊκούρας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων. Αν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώσει όσα είπε στη Βουλή και δεν δώσει ένα σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκτέλεση της απόφασης, τότε είναι βέβαιο ότι η δικαστική διαμάχη των στρατιωτικών με την κυβέρνηση θα εισέλθει σε νέα φάση.

http://www.onalert.gr/