Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η Σ.Κ.Α.Υ. ήρθε για να μείνει, τολμάει και προτείνει!

ολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, πολλά συζητιούνται, για τις δράσεις της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 ταράζοντας από τότε τα νερά του ένστολου Συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να απαντήσουμε ή να σχολιάσουμε τα λεγόμενα άλλων συναδέλφων, συνταξιούχων ή εν ενεργεία, και να πέσουμε στο επίπεδο τους. Δεν θα σπαταλήσουμε φαιά ουσία και ενέργεια γι” αυτόν το λόγο. Έχουμε πολύ πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε με πρώτο και κύριο να βοηθήσουμε τους συναδέλφους και να σταθούμε δίπλα τους, πράγμα που όπως έχουν διαπιστώσει όσοι απευθύνθηκαν σε εμάς κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο!

Στόχος και σκοπός αυτής της παρέας ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ που ολοένα και μεγαλώνει είναι όπως έχει ξαναειπωθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα που θα αλλάξει τη σκέψη και τη νοοτροπία που υπάρχει σήμερα στο ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα.
Γι” αυτό ακριβώς και επιπλέον επειδή ΟΛΟΙ όσοι συμμετέχουμε στη Σ.Κ.Α.Υ. είμαστε πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΙμε κοινωνική συνείδηση, ανθρωπιστικά ιδεώδη και ευαισθήσιες, μετά ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και μετάσυνδικαλιστές,
επειδή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ είμαστε ΟΛΟΙ μας ανεξαρτήτως εάν προερχόμαστε από Πανελλήνιες ή όχι, είτε είμαστε νυν ή πρώην Ειδικοί Φρουροί ή Συνοριακοί Φύλακες,
επειδή η Σ.Κ.Α.Υ. ιδρύθηκε για δώσει μία νέα πνοή, μία νέα ανάσα στον ένστολο συνδικαλισμό
επειδή όλοι μας έχουμε εργαστεί σκληρά την Ελληνική Αστυνομία,
επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας και ασχοληθήκαμε με τον συνδικαλισμό για να προσφέρουμε και ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ
επειδή οι συνάδελφοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά τους δικαιώματα
επειδή δεν ενστερνιζόμαστε το λαϊκισμό, την εσωστρέφεια και τον διχασμό που πολλοί προτιμούν, δενπροτείνουμε λύσεις που ακούγονται στα πηγαδάκια των συναδέλφων και ορισμένοι «συνδικαλιστές»  υιοθετούν και χρησιμοποιούν γιατί τους βολεύει, όπως π.χ. «να βγουν τα γραφεία και αυτοί από τα επιτελεία στα τμήματα για να πάρουν ρεπό οι συνάδελφοι», «το μέγαρο βούλιαξε, δεν χωράνε άλλοι!» ή «μα καλά, γιατί δεν βάζουν τα ΜΑΤ ή τα ΥΜΕΤ να κάνουν σκοπιές, αφού το καλοκαίρι δεν έχουν τόσες πολλές αθλητικές εκδηλώσεις και πορείες»
επειδή τα μέλη της Σ.Κ.Α.Υ. είναι εδώ και δηλώνουν παρών, χωρίς να κρύβονται και να φοβούνται κανέναν……..
βγαίνουμε πρώτα μπροστά εμείς οι ίδιοι και κάνουμε την ακόλουθη πρόταση που θα συζητηθεί στη Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, καθώς οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης έχουν φτάσει στα όρια τους και οι επιπτώσεις της εργασιακής πίεσης που δέχονται καθημερινά έχουν περάσει όπως είναι φυσιολογικό και στην προσωπική, άλλα την οικογενειακή τους ζωή, επιβαρύνοντάς τους ακόμη περισσότερο ψυχολογικά και όχι μόνο.
Ως μέλη της Σ.Κ.Α.Υ., ως μάχιμοι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ πρωτίστως και ως ενεργοί ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ εν συνεχεία, είμαστε διατεθειμένοι μέσω των ομάδων εργασίας που έχουν συγκροτηθεί για μία ημέρα την εβδομάδανα αναλάβουμε εκ περιτροπής μία ολόκληρη βάρδια ενός Αστυνομικού Τμήματος,αντικαθιστώντας άλλους συναδέλφους, με την προϋπόθεση να χορηγηθεί σε αυτούς η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση, την οποία η Διοίκηση οφείλει να χορηγήσει, αλλά σύμφωνα με τις δεκάδες καθημερινές καταγγελίες των συναδέλφων και με όσα διαπιστώνουμε συνεχώς, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να το πράξει!
Επιβάλλεται και πρέπει επιτέλους να δοθεί μία μόνιμη λύση και η μεγαλύτερη ευκαιρία βρίσκεται μπροστά μας εν όψη της αναδιοργάνωσης!
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε για τελευταία φορά ώστε να το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή: Δηλώνουμε πως δεν στοχεύουμε σε καμία περίπτωση να αναμειχθούμε σε θέματα Διοίκησης των Υπηρεσιών. Δεν είναι ο ρόλος μας, ούτε επιθυμούμε να συνδιοικήσουμε, όπως αρέσκονται να διαδίδουν ορισμένοι!
Ζητάμε και διεκδικούμε, όπως μας επιβάλλει ο συνδικαλιστικός νόμος και οι συνταγματική αρχή της συνδικαλιστικής ελευθερίας και έκφρασης, τη διασφάλιση των συναδέλφων και την πλήρη και πιστή εφαρμογή του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας.
Το μόνο που ζητάμε είναι τα αυτονόητα και πλέον απαιτούμε να εφαρμοστούν!
Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης