Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

εαυ θεσ/νικης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Ορφανό.
Κατά την επίσκεψή του το Προεδρείο της Ένωσής
μας επέδωσε υπόμνημα στον κ. Υπουργό με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, τα οποία ανέλυσε και προφορικά. Συγκεκριμένα, εκτενής αναφορά έγινε στην ελλιπή αστυνόμευση της πόλης λόγω της μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, (που σήμερα στην Γ.Α.Δ.Θ. ξεπερνούν τις χίλιες διακόσιες) και τα αποτελέσματα που θα έχει η αναδιοργάνωση του Σώματος στο όλο ζήτημα. Εν συνεχεία, υπογραμμίστηκε η απαίτηση όλων μας για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών είναι άμεσα εξαρτώμενη από τον αριθμό των εργαζομένων. Και δυστυχώς, η μη επίτευξή της αντανακλάται και επιδρά αρνητικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Επίσης, διατυπώθηκε η ανάγκη για άμεση εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ με την αποκατάσταση των μισθών μας, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτες και υποχρεωτικές ακόμα και για τους κυβερνώντες. Στο αίτημά μας αυτό αναμένουμε ότι ο κ. Υπουργός θα είναι δίπλα μας, καθόσον το θέμα αυτό επηρεάζει τόσο εμάς όσο και τις οικογένειές μας.
Τέλος, επισημάνθηκαν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έπληξε σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική Αστυνομία, και οι τεράστιες μειώσεις στην υλικοτεχνική υποδομή που έχει ως αποτέλεσμα οι εποχούμενες περιπολίες να πραγματοποιούνται με ταλαιπωρημένα οχήματα που με δυσκολία συντηρούνται.
Ο κ. Υπουργός, μας δήλωσε ότι συναισθάνεται τα προβλήματα των Αστυνομικών και αντιλαμβάνεται τον δύσκολο ρόλο του Έλληνα Αστυνομικού που καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σημερινής εποχής για καλύτερη αστυνόμευση, και τη μείωση της ολοένα αυξανόμενης εγκληματικότητας. Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν για πολλά από τα θέματα που του αναφέραμε, όπως η Απόφαση του ΣτΕ και η αναδιάρθρωση του Σώματος, ο κ. Υπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την πορεία των ζητημάτων που μας αφορούν, και ανέφερε ότι θα συνδράμει από πλευράς του κατά το δυνατόν για την επιτυχή έκβασή τους προς όφελος του αστυνομικού προσωπικού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνεργασίας μας, με αμοιβαία συμμετοχή στην επίλυση των ζητημάτων που αποτρέπουν τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.