Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Ανάλογα με τα έσοδα και τις δυνατότητες των Ταμείων θα μεταβάλλεται κάθε χρόνο η παροχή που εισπράττουν οι απόστρατοι ΕΔ-ΣΑ

Μερίσματα «ασανσέρ» σε ετήσια βάση έρχονται σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία. Στρατιωτικοί που εισπράττουν μέρισμα από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού θα βλέπουν...
 από εδώ και στο εξής την παροχή να μεταβάλλεται κάθε χρόνο ανάλογα με τα έσοδα και τις δυνατότητες των Ταμείων.
Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Ν.4254/2014 ΦΕΚ 85Α’/07-04-2014), τα Μετοχικά Ταμεία υποχρεούνται από φέτος να διεξάγουν σε ετήσια βάση αναλογιστικές μελέτες. Δηλαδή πρέπει να υποβάλλουν για πρώτη φορά υποχρεωτικά κάθε έτος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.) αναλογιστική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για έλεγχο βιωσιμότητας.

Με βάση τα αποτελέσματα, που θα λαμβάνουν υπόψη τους δημογραφικά δεδομένα, συνταξιοδοτήσεις, εισφορές, άλλα έσοδα, γενικότερα την οικονομική κατάσταση του φορέα, τα Διοικητικά Συμβούλια θα αποφασίζουν με σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής αντίστοιχη αυξομείωση των παροχών.

Διαδοχικά «ψαλίδια» έχουν επιβληθεί στα μερίσματα των στρατιωτικών τα τελευταία χρόνια, με το ύψος του μερίσματος να υποχωρεί διαρκώς: