Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση Ένωσης Αχαίας

Πάτρα: Θα περιμένουμε… πολύ καιρό ακόμα την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

«Να μην καταστήσουν κάποιοι τον αστυνομικό δυνάστη του πολίτη» σημείωσε ο Χ. Φωτόπουλος
Μάλλον για πολύ καιρό ακόμα θα περιμένει η περιφέρεια την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας
που θα συνδράμει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στην εξοικονόμηση πόρων και γενικότερα στην καλυτέρευση της αστυνόμευσης.
Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος χθες βράδυ συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Σεμέλη στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.
Ο κ. Φωτόπουλος κατέφθασε από την Αθήνα και ενημέρωσε τους συναδέλφους του για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν όπως εργασιακά, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, θεσμικά.

«Είναι πολλά τα προβλήματα στον εργασιακό χώρο της Αστυνομίας. Οι Ενώσεις διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητημάτων που μας απασχολούν, τα οποία και δεν αντιμετωπίζονται από τη συντεταγμένη πολιτεία και όλο χρονοτριβούν για επίλυση. Υπάρχουν θέματα θεσμικά, όμως δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει η διάθεση για να επιλυθούν με αποτέλεσμα να ταλανίζεται το προσωπικό, να κατασπαταλώνται δυνάμεις και να καταπονούνται οι αστυνομικοί» σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος.

«Ανησυχώ πάρα πολύ, ειλικρινά, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα ο αστυνομικός πιθανόν αντί να είναι αυτός που θα εγγυάται τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη, τον καταστήσουν κάποιοι ως δυνάστη του αδύνατου πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ προσθέτοντας όσον αφορά τον προϋπολογισμό, πως «προς το παρόν οι αστυνομικοί φαίνεται πως εξαιρούνται από τις νέες μειώσεις. Βέβαια δεν ξέρουμε αν και εφόσον ισχύσει για όλο το 2014 καθώς μπορεί να έρθει και ως ξεχωριστή ρύθμιση στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς. Για αυτό και εμείς δεν εφησυχάζουμε».Κλείνοντας ο κ. Φωτόπουλος μίλησε και για την αναδιάρθρωση στην Ελληνική Αστυνομία λέγοντας: «Όλοι περιμένουμε αυτή την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας. Όμως μάλλον στην Περιφέρεια θα περιμένουμε πολλά ακόμη χρόνια για να αποτυπωθεί. Αυτό που διαβλέπουμε εμείς, είναι πως θα ψηφιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, αλλά το πιο πιθανό είναι σε κεντρικό επίπεδο, δηλαδή όσον αφορά τη θεσμική ύπαρξη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και όχι σε παραμέτρους περιφερειακής αναδιάρθρωσης. Εκείνο που πονάει δηλαδή, δε βλέπουμε να αναδιαρθρώνεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει όμως και οι ίδιοι οι πολίτες να απαιτήσουν μια καλύτερη Αστυνομία που τους αξίζει».

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το Δ.Σ. της Ένωσης, με τον πρόεδρο Σταύρο Τσεκούρα, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μπαλάση, τον γραμματέα Χάρη Τσίτσικα και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα.