Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ

ΕΝΩΣΗ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία, 10 Δεκεμβρίου 2013
Προσφάτως, με διαταγή του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος διατάχθηκαν να συγκροτούν καθημερινά, για το χρονικό διάστημα από 08-12-2013 έως 09-01-2014, την Διμοιρία Υποστήριξης της
κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης και να διαθέτουν αυτή κατά το ήμισυ σε πρωινή βάρδια και το υπόλοιπο ήμισυ σε απογευματινή. Επειδή σε κάθε Αστυν. Δ/νση της Στερεάς Ελλάδας η Διμοιρία Υποστηρίξεως απαρτίζεται από αστυνομικούς που προέρχονται από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η μη διάθεση αυτών, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, στις Υπηρεσίες που ανήκουν, δημιουργεί τεράστιες δυσλειτουργίες και καθιστά την εύρυθμη λειτουργία αυτών ουσιαστικά αδύνατη.
Προφανές επίσης είναι ότι, το να διαθέτουν ορισμένες Υπηρεσίες δύο ή τρεις ή και τέσσερις αστυνομικούς την στιγμή που η πραγματική δύναμή τους δεν ξεπερνά τους δεκαπέντε με είκοσι αστυνομικούς, ήτοι σε ποσοστιαία αναγωγή το 20% της δυνάμεώς τους, κι ακόμη χειρότερα από αστυνομικές υπηρεσίες που δεν διαθέτουν πάνω από 8-9 αστυνομικούς να διατίθεται έστω και ένας, πραγματικά θα πρέπει ο Διοικητής κάθε Υπηρεσίας να επιλύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» για να λειτουργεί στοιχειωδώς η Υπηρεσία του, να χορηγήσει τις προβλεπόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις και τις προγραμματισμένες κανονικές άδειες, το δε προσωπικό που Υπηρετεί σε κάθε μια από αυτή να καλείται, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, όχι μόνο να υπερβάλλει εαυτό, αλλά μάλλον να γίνουν υπεράνθρωποι. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τις διάφορες «έκτακτες» υπηρεσίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά, δηλαδή διάθεση δυνάμεων για έκτακτες μεταγωγές που ενεργούνται ημερησίως, για την διάθεση δυνάμεων στην εξωτερική φύλαξη των φυλακών, την λήψη μέτρων σε διάφορες εκδηλώσεις, ούτε με θαύμα δεν μπορούν οι Υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, ενώ φυσικά δεν αποτελεί αιτιολογία ότι η διμοιρία θα διατίθεται σε διενέργεια πεζών περιπολιών γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στην έδρα της κάθε Α.Δ. και όχι στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα που είναι καταδικασμένα στην υποστελέχωση και ουσιαστικά στην μη λειτουργία τους.
Δυστυχώς από ότι φαίνεται η Γενική Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδος δεν κατανοεί την λειψανδρία που μαστίζει όλες τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της, ότι πλέον η λειτουργία πολλών εξ’ αυτών και κυρίως των περιφερειακών Υπηρεσιών ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ότι η διάθεση των αστυνομικών στην Δ.Υ. επί μακρόν είναι το κλειδί που σφραγίζει την λειτουργία αυτών. Έτσι λοιπόν οι διαταγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς προς τους Διευθυντές και Διοικητές των Υπηρεσιών για την χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο αστυνομικό προσωπικό, την εντατικοποίηση των ελέγχων-προσαγωγών και των συλλήψεων, ακόμη και αν πρόκειται για συλλήψεις που αφορούν ποινικά αδικήματα ήσσονος σημασίας, όπως στέρησης άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ομοιάζουν σαν απαιτήσεις για τετραγωνισμό του κύκλου, αγγίζοντας τα όρια της ουτοπίας, μιας και στην πράξη είναι αδύνατον να υλοποιηθούν και μάλλον ως προσχηματικές θα πρέπει να θεωρηθούν.
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης που μπορεί να τύχει εφαρμογής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά και των συναδέλφων μας, οι οποίοι σε χαλεπούς καιρούς καλούνται να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.     

Για τα Δ.Σ. της Ένωσης Αξ/κων Στερεάς  και  της Ένωσης Αστ. Υπαλ. Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΑΝΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ