Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΑΣΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΗ ΣΤΟ 23ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Επειδή πολύς λόγος γίνεται από πέρυσι, με ευθύνη της πολιτικής Ηγεσίας, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να βάλουμε όλοι στο μυαλό μας ότι αυτό θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, ώστε εμείς οι ίδιοι με τη γνώση, την εμπειρία και την εργασιακή μας σοφία που μας διακρίνει, να φτιάξουμε την Αστυνομία του αύριο.
Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε την αναμόρφωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος με γνώμονα τον συνάδελφο που πεθαίνει στο δρόμο και όχι με όρους στρατηγών και επιτελείων.
Δεν μπορεί να συζητούμε για αναδιάρθρωση υπηρεσιών και να μην ζητείται η γνώμη του προσωπικού.
Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς.
Δεν μπορεί να διακινούνται κείμενα που πάνε και έρχονται στα πολιτικά κόμματα χωρίς να έχει ζητηθεί καν η αξιολόγηση τους από το συνδικάτο.
Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους να μιλούν για αναδιάρθρωση, χωρίς καμία πρόβλεψη για χρηματοδότηση του εγχειρήματος αυτού.
Με ποιο στόλο οχημάτων θα ανταποκριθούν οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο;
Με ποιο νομοθετικό πλαίσιο; Με τα χιλιάδες Προεδρικά Διατάγματα που τιμωρούν μόνο κατωτέρους;
Τα ερωτήματα μπορεί να είναι άπειρα. Οι απαντήσεις όμως;

Εμείς ως συνδικάτο είμαστε έτοιμοι και ικανοί να προσφέρουμε στο διάλογο.
Ήδη υπάρχει η μελέτη του κ. Παπακωσταντή που μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση για συζήτηση.
Οφείλουμε όμως μέσα από αυτό το συνέδριο, να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι μονομερείς ενέργειες δεν θα περάσουν.
Οφείλουμε να θέσουμε προ των ευθυνών τους όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να προκύψει από μια διακομματική επιτροπή και η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να τοποθετείται και να ελέγχεται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ήρθε η ώρα το παραμύθι με τον Έλληνα Αστυνομικό να γίνεται με το παραμικρό το μαύρο πρόβατο για την αντιπολίτευση και το μακρύ χέρι του Κράτους για την κάθε Κυβέρνηση, να τελειώσει οριστικά.
Ήρθε η ώρα να κρινόμαστε για το έργο που παράγουμε για την κοινωνία και να μην χαρακτηριζόμαστε ανάλογα με την πολιτική προπαγάνδα των δελτίων των 8.
Συνάδελφοι, η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας πρέπει να γίνει με όρους επιστήμης, δημοκρατίας και κοινωνίας και όχι με όρους της κάθε εξουσίας.
Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να πετύχουμε.
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ!

Σας ευχαριστώ.