Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ..... - Του Κώστα Μαλλικόπουλου



  • Όταν πέρυσι μας ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Εξοχων,τον Πατέρα Ιωάννη, ό,τι λόγω του "κουρέματος" των αποθεματικών τα παιδιά των συναδέλφων δεν θα μπορέσουν να πάνε σε κατασκηνώσεις δεν σας κρύβω ότι και εγώ αλλά και τα μέλη του Ιδρύματος απογοητευτήκαμε.
    Παρά τις προσπάθειες να βρεθούν λύσεις ,ώστε αυτό να αλλάξει πάντα έβρισκε τοίχο στις αγκυλώσεις των νόμων που διέπουν το Ίδρυμα. Οπότε ο στόχος πλέον ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε το καλοκαίρι του 2014 να μπορέσουμε να καταφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα

     Ορμώμενος από την Βόρεια Ελλάδα ήταν φυσικό να ξεκινήσω την προσπάθεια από την περιοχή όπου οι επαφές (γνωριμίες) θα έκαναν πιο πιθανή την εξεύρεση χώρου για τα παιδιά της περιοχής.
     Συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και σημερινό πρόεδρο των συνοριακών της Θεσσαλονίκης, καλό φίλο ΧΑΣΕΚΙΔΗ Δημήτρη και με την αμέριστη συμπαράσταση του Πατέρα Ιωάννη και του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ξεκινήσαμε για εξεύρεση χώρου για την δημιουργία κατασκήνωσης στα πρότυπα του Αγίου Ανδρέα ή οποιασδήποτε άλλης πρόσφορης λύσης.
     Και ενώ η αναζήτηση χώρων για τη δημιουργία μιας οργανωμένης κατασκήνωσης για τα παιδιά μας στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, μετά απο συναντήσεις και πολύμηνες επαφές εξασφαλίστηκαν 300 θέσεις στη Δημοτική κατασκήνωση της Νέας Περάμου Καβάλας για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται.
     Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου (γιατί αυτά πρέπει να λέγονται), πλην των όσων ανέφερα τους ανθρώπους που βοήθησαν:
    - Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.ΑΝΘΙΜΟ ο οποίος από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε βοήθησε τα μέγιστα στην εξεύρεση λύσεων.
     -Τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτρη και τα μέλη του Δ.Σ. οι οποίοι και "έτρεξαν" μαζί μας, αλλά μας έφεραν και σε επαφή με ανθρώπους που θα μας βοηθούσαν.
     -Τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας ΙΜΒΡΟ Νίκο για τις επαφές που πραγματοποίησε ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
     -Και φυσικά τον Δήμαρχο Παγγαίου κύριο ΞΟΥΛΟΓΗ Βασίλειο ο οποίος απο την πρώτη στιγμή ήταν θετικός για την συμμετοχη των παιδιών μας τις κατασκηνώσεις.
    Συνάδελφοι η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Συνέχεια έχει η Νησιωτική και η Νότια Ελλάδα. Καλώ, κυρίως, τους συνδικαλιστές συναδέλφους αλλά και όσους μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναζήτησης κατάλληλων υποδομών, ώστε κανένα παιδί μας να μην στερηθεί την χαρά της κατασκήνωσης....

    Κώστας Μαλλικόπουλος
    Αν. Ταμίας ΠΟΑΣΥ
    Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας