Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλληλων Καστοριάς για την επίσκεψη του Υπουργού στην περιοχή τους


Την 29 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια στην Καστοριά ύστερα από πρόσκληση της Βουλευτού του Ν. Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Ταλίδη και του Προέδρου της Ένωσης
Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς, μιας πρόσκλησης που έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης των ανωτέρω με τον κ. Υπουργό στην Αθήνα την 11/10/2013 .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας  συνεχάρη τους άντρες της Eλληνικής Αστυνομίας οι οποίοι συνέλαβαν προ ημερών τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί θα τιμηθούν, ενώ υποσχέθηκε να στείλει άμεση ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στην Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Ο κ.  Υπουργός επιθεώρησε  την περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά.
Στην συνέχεια ο κ.  Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα τις Α.Δ. Καστοριάς  καθώς και για το στάδιο που βρίσκεται η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου,  η μετεγκατάσταση του Τ.Σ.Φ.  Κορεστείων και η μελέτες για τις  ανακαινίσεις των Τ.Σ.Φ. Νεστορίου και Μεσοποταμίας  και ζητήθηκε εκ΄ μέρους της Ένωσης η επίσπευση των διαδικασιών.  
Ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε το  κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης απαράδεκτο  για μία σύγχρονη αστυνομία και για μία τόσο όμορφη πόλη.
Υποσχέθηκε ότι θα στείλει αρχικά συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων και λίγων θερμικών καμερών τις αμέσως προσεχείς ημέρες, καθώς και συγκεκριμένα οχήματα  4χ4 μέσα στο 2014.
Ανακοίνωσε, ότι πραγματοποιείτε   μια μελέτη που έχει ανατεθεί στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων όπως ακριβώς έχει γίνει και στον Έβρο.        
-Ο-                                                                               -Ο-
Πρόεδρος                                                                Γεν.  Γραμματέας

ΝΑΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ                                                       ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ