Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΠΑΥΓΙΑΛΑ Ενημέρωση για τη πορεία μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με την εφημερίδα ‘ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ’.


Το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου 2009 συνάδελφός μας που είχε διατεθεί υπηρεσία ως σκοπός στην οικία του Αμερικάνου Πρέσβη πυροβόλησε δυο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής ασφάλειας που εκτελούσε βάρδια μαζί του στον ίδιο χώρο.  Στις 8 Φεβρουαρίου 2009 στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ‘ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ’, καθώς και σε ανάρτηση της ιστοσελίδας της ίδιας εφημερίδας δημοσιοποιείται κείμενο με το συμβάν το οποίο περιέχει το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου, φωτογραφία του και φωτοτυπικό αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης για την ψυχική υγεία του.

  Στις 14 Φεβρουαρίου 2009 ο Παναγιώτης Δημητράς ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την εφημερίδα ‘ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ’ ιδιοκτησίας της ‘ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.’ για παράβαση των άρθρων 1, 2β και 22 παρ. 4 του Ν. 2472/1997 σε συνδυασμό με το Ν.3625/07 (νόμος για τη προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).
  Οι υπεύθυνοι του ‘ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ’ και συνάμα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την 29 Ιανουαρίου 2013 όπου μέσω του δικηγόρου τους ζήτησαν και πήραν αναβολή. Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ξαναπήραν αναβολή (επ’ αόριστο) λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους.   Τη κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς την ενημερώθηκα πρόσφατα από το κύριο Δημητρά. Αμέσως, ενημέρωσα το συνάδελφο για τα γεγονότα, που όμως αδυνατούσε να δώσει το παρόν στη δικάσιμο της 20/11/13, στην οποία παρευρεθήκαμε εγώ και ο κύριος Δημητράς ως μάρτυρας.
  Συνάδελφοι, ως μέλη έχετε το δικαίωμα (και υποχρέωση θα έλεγα) να επικοινωνείτε με το Σωματείο είτε με τη φυσική σας παρουσία είτε τηλεφωνικά όταν παρατηρείτε να υπάρχει παραβίαση των Κανονισμών του Σώματος ή για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε. Εδώ θα ήθελα να ζητήσω και τη βοήθειά σας σε ένα άλλο κομμάτι: όταν πέσει στην αντίληψή σας  δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ προσωπικών δεδομένων συναδέλφων (ή μη) να ενημερώνετε το Σωματείο για να προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες.
  Την υπόθεση του συναδέλφου θα την παρακολουθεί το Σωματείο και θα παραστεί και στις επόμενες δικασίμους.
ΠΑΓΙΑΥΛΑΣ Φωτεινός
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥ Αθηνών στην ΠΟΑΣΥ

Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ