Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας: Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική…

Ηγουμενίτσα 10 - 12 - 2013
Αριθμ. Πρωτ:303/5/1΄
ΠΡΟΣ:  Π. Ο .ΑΣ .Υ
Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική…
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η Ένωση μας, γίνεται κοινωνός της παράλογης σκέψης με την οποία αντιλαμβάνεται η πολιτεία, τον Έλληνα Αστυνομικό και εξαιτίας αυτής, να δίνεται η εντύπωση ότι τελικώς, αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα.
Διότι, στην προσπάθεια που γίνεται, για τον περιορισμό των περιστατικών ρατσιστικής βίας και σε συνδυασμό με τα όσα εξελίχθηκαν τον τελευταίο καιρό με την Χρυσή Αυγή, οδηγηθήκαμε σε μία ακραία κατάσταση. Η οποία είχε ως αποτέλεσμα,  μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας, να διατάσσονται να παρέχουν στα πλαίσια σχετικών Ε.Δ.Ε., έγγραφες εξηγήσεις για θέματα, που δεν στοιχειοθετούνται.
Σε μία τέτοια λοιπόν περίπτωση, βρίσκονται αντιμέτωποι συνάδελφοί μας, οι οποίοι καλούνται να παραθέσουν έγγραφες εξηγήσεις, για δύο περιστατικά ρατσιστικής βίας, τα οποία καταγγέλθηκαν ανώνυμα και για τα οποία δεν υπάρχει ούτε καν θύμα!!!
Ο λόγος βέβαια, για τον οποίο γίνεται η σχετική αναφορά, είναι η προχειρότητα και το «τσουβάλιασμα» που γίνεται τις περισσότερες φορές, μόνο και μόνο για να δοθεί μία διαστρεβλωμένη εντύπωση, αδιαφορώντας όμως, αν από τις τακτικές αυτές, κάποιοι θα αναγκαστούν να υποστούν κάποιες διαδικασίες αδίκως και δίχως πραγματικό λόγο.   
Η Ένωση μας, ομόφωνα θεωρεί, ότι η σπουδή της Ηγεσίας, να καταδικάσει τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, είναι σίγουρα σωστή, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να σπιλώνονται συνειδήσεις συναδέλφων, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες αποδείξεις. Διότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επιβάλλεται ο Έλληνας εργαζόμενος Αστυνομικός, να έχει μία ηγεσία δίπλα του, και όχι απέναντι του.      
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  Γεν . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Φώτιος                                  ΜΠΡΕΣΤΑΣ Βασίλειος