Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Π.ΑΣ.Α.)

ΠΡΟΣ Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
Είναι γεγονός ότι το Δ.Σ. της Ένωσής μας ειδικά το τελευταίο διάστημα με διάφορες συμπεριφορές επιδεικνύει φοβικά σύνδρομα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας είναι το μεγαλύτερο σωματείο και εκπροσωπεί τους πλέον μάχιμους Αστυνομικούς.
Η Α.Π.ΑΣ.Α., όπως από την πρώτη στιγμή ανέφερε και στη διακήρυξή της, αντιδρά και θα αντιδρά σε αντιλήψεις και πρακτικές αντικρουόμενες με τον πραγματικό συνδικαλισμό που επιζητούν οι συνάδελφοί μας.
Γι’ αυτό ακριβώς στο κομμάτι που της αναλογεί διαπιστώνοντας κενά και παραλήψεις, αναδεικνύει θέματα, βρίσκεται σε εργασιακούς χώρους, κάνει αφισοκολλήσεις, ζυμώνει αγωνιστικά συναδέλφους και χαράζει μια πορεία βασισμένη στην αγωνιστική δράση.
Ίσως αυτό να ενεργοποίησε και να ανέδειξε ανεπάρκειες και ανασφάλειες και να οδήγησε σε συμπεριφορές εσωστρέφειας και κλειστής πόρτας.
Ξεκάθαρα, πάντα, αλλά πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, συνδικαλισμός χωρίς μαζικότητα και προσπάθεια ενεργοποίησης των μελών δεν νοείται. Απαραίτητη δε προϋπόθεση για το παραπάνω είναι η κατ’ αρχήν κινητοποίηση και αξιοποίηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης.
Επειδή σε ό,τι αφορά την Α.Π.ΑΣ.Α. τουλάχιστον, διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στο σωματείο μας προκειμένου να μην καταλήξει σε σωματείο ‘’σφραγίδα’’, καταθέτουμε άμεσα τις παρακάτω προτάσεις ώστε θεσμικά να δρομολογηθούν καταστάσεις προς την κατεύθυνση που όλες οι παρατάξεις και ολόκληρο το Δ.Σ. πιστεύουμε ότι επιθυμούν.

Συγκεκριμένα εισηγούμαστε προς το Δ.Σ. και αναμένουμε τη θέση ενός εκάστου, προκειμένου η εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία να έχει ονοματεπώνυμο, τα παρακάτω:

1.Ενεργοποίηση όλων των αντιπροσώπων με χρέωση καθηκόντων, ένταξη σε ομάδες εργασίας, ομάδες εξορμήσεων και ενημέρωσης.

2.Ανάρτηση στο site της Ένωσης καθώς και ανακοίνωση για κάθε συνεδρίαση τακτική ή έκτακτη του Δ.Σ., προκειμένου όσα μέλη και ειδικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι επιθυμούν να παρακολουθούν τη λήψη αποφάσεων που κατά κύριο λόγο τους αφορούν.

3.Ειδοποίηση μέσω SMS όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην Π.Ο.Α.Σ.Υ. ενόψει διενέργειας Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλων δράσεων της Ένωσης.

4.Ουσιαστική αξιοποίηση του θεσμού των Γενικών Συνελεύσεων σε διάφορες μάλιστα κεντρικές Υπηρεσίες των Αθηνών, με σκοπό τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών με απολογισμό και παρουσίαση του έργου της Ένωσής μας.


Θεωρούμε τα παραπάνω ως τα στοιχειώδη πρώτα βήματα για την πραγματική και επί της ουσίας λειτουργία ενός Πρωτοβάθμιου Σωματείου.
Ευελπιστούμε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, στην οποία δρούμε και συμμετέχουμε με αφορμή τις προτάσεις μας να βρεθεί πρωτοπόρος του συνδικαλιστικού μας κινήματος όπως της αξίζει.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τα μέλη του σωματείου πως αν και για εμάς δεν υφίστανται συνδικαλιστικές άδειες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από ώρες 10.00 έως 14.00 αντιπρόσωπος-μέλος της Α.Π.ΑΣ.Α. θα βρίσκεται στα γραφεία της Ένωσης (Χαλκοκονδύλη αρ.37-Αθήνα) για ανάδειξη και λύση προβλημάτων που μας απασχολούν και όχι μόνο.


Αθήνα, 10/12/2013

Η Γραμματεία της Α.Π.ΑΣ.Α.
Οι αντιπρόσωποι Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.Α.Σ.Υ.
ΑΓΓΕΛΗΣ Κων/νος
ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κων/νος
ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Βασίλειος
ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ

http://www.apasa.gr/2013/12/blog-post_10.html