Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση ΑΝ.Α.Σ.Α. και Σ.Κ.Α.Υ. για παράταση χορήγησης των αδειών

Οι συνδικαλιστικοί συνδυασμοί Σ.Κ.Α.Υ. και ΑΝ.Α.Σ.Α.  καταθέτουν πρόταση για την έκδοση διαταγών με τις οποίες θα πρέπει, και φέτος να παραταθούν οι ημερομηνίες χορήγησης της βραχείας και της κανονικής άδειας έτους 2013.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που έχουμε ενεργήσει, αλλά και όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία και τη γνώση μας ως συνδικαλιστές πολλές Υπηρεσίες της Αστυνομίας παρουσιάζουν, σε μεγάλο ποσοστό, έλλειψη σε προσωπικό, ενώ παράλληλα οι υπηρεσιακές ανάγκες, καθημερινά, πολλαπλασιάζονται.
Επίσης, πολλοί συνάδελφοι έχουν αποσπαστεί σε Υπηρεσίες του Έβρου και της Δράμας, λόγω του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ενώ οι συναθροίσεις – συγκεντρώσεις και οι αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες λαμβάνονται πολλά και μάλλον «υπερβολικά» αστυνομικά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, έχουν πενταπλασιαστεί, σε σχέση με αυτά που υπήρχαν μία δεκαετία πριν.
Από την άλλη, όμως, το προσωπικό και γενικά η υπάρχουσα οργανική δύναμη έχει μειωθεί, εξαιτίας πολλών συνταξιοδοτήσεων ένεκα ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού – ειδικά το έτος 2010 – και της μείωσης του αριθμού των προσλήψεων, έως και την κατάργηση προσλήψεων τα έτη 2013 και 2014 λόγω Μνημονιακών Νόμων.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, απαιτείται άμεσα η παράταση χορήγησης της βραχείας άδειας έτους 2013 με ημερομηνία λήψης της μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2014 και της κανονικής άδειας με ημερομηνία λήψης της μέχρι και την 30 Απριλίου 2014, καθ’ υπέρβαση των διατάξεων του Π.Δ. 27/1986.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 13 του Π.Δ. 27/1986, ο Προγραμματισμός Κανονικών Αδειών του επόμενου Έτους πραγματοποιείται υποχρεωτικά το μήνα Δεκέμβριο του προηγούμενου Έτους, οπότε θα πρέπει υποχρεωτικά όλες οι Υπηρεσίες να εκδώσουν τη σχετική διαταγή Προγραμματισμού Κανονικής Άδειας για το προσωπικό τους, προκειμένου οι συνάδελφοι να προγραμματίσουν και αυτοί τις προσωπικές, ιδιωτικές και οικογενειακές τους ανάγκες, βάσει και των υπηρεσιακών αναγκών της κάθε Υπηρεσίας.
Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης
Η συντονιστική επιτροπή της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.)Νοτιοανατολικής Αττικής