Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Έγκριση για δαπάνη αεροπορικού εισιτηρίου

Αλεξανδρούπολη,  29 Νοεμβρίου 2013

Αριθ. Πρωτ.:503/5/1
  ΠΡΟΣ:   
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΘΕΜΑ:  «Έγκριση για δαπάνη αεροπορικού εισιτηρίου από προϊσταμένη αρχή για υπηρεσιακή μετακίνηση   αστυνομικών που κατέχουν βαθμό υφιστάμενο Ανθυπαστυνόμου».

-Με αφορμή το γεγονός της εκπαίδευσης αστυνομικών σε συσκευές αλκοολομέτρου στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας την 30-11-2013 και της μετακίνησης αυτών στην Αθήνα με αεροπορικό μέσο προέκυψε κατά την άποψή μας θέμα ηθικής τάξης και αδικίας σε βάρος των αστυνομικών που κατέχουν τους βαθμούς του Αρχιφύλακα, Υπαρχιφύλακα και Αστυφύλακα.      
Από το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης διατάχθηκαν δύο ανθυπαστυνόμοι και ένας αστυφύλακας να μεταβούν στην Αθήνα για την προαναφερόμενη εκπαίδευση.
Όπως ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι από την υπηρεσία λόγω και της μεγάλης απόστασης έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στην Αθήνα αεροπορικώς. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, το ηθικό ζήτημα προκύπτει από τη στιγμή που για μεν τους δύο συναδέλφους ανθυπαστυνόμους δεν χρειάζεται καμία έγκριση για την δικαιολόγηση της δαπάνης του αεροπορικού εισιτηρίου για τον συνάδελφο αστυφύλακα όμως χρειάζεται έγκριση από τον Αστυνομικό Διευθυντή. 
Το θέμα κατά την άποψή μας μπορεί να είναι τυπικό αφού συνήθως η έγκριση δίνεται θεωρούμε όμως για λόγους ισότητας αλλά και για να αποφευχθούν στο  μέλλον ενέργειες που θα το καταστήσουν ουσιαστικό να απαλειφθεί η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση