Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αν.Υπ. Υ.Εθν.Α. Ήσυχος Kώστας για αποκατάσταση μισθών βάσει απόφασης Σ.τ.Ε.

Μισθοί στρατιωτικών: Τι ανακοίνωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και τι άφησε ανοιχτό


Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του θέρους του 2012,επανέλαβε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra News ο κ. Ήσυχος είπε ότι τόσο ο ίδιος ,όσο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος 
“ είμαστε κάθετοι στο ότι πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά θα ήταν λαϊκισμός να βγάζουμε ημερομηνίες από την τσέπη. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δούμε το δάσος και βεβαίως το δένδρο θα το δούμε στην κατάλληλη στιγμή...».


Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση το απόλυτο άλλοθι για να αποφεύγει την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Η έλλειψη ρευστότητας που έχει επιβληθεί από τους δανειστές δεν επιτρέπει την “διόρθωση” των μισθών των στρατιωτικών. Τα δύσκολα για την κυβέρνηση θα αρχίσουν από την ώρα που θα υπάρξει συμφωνία. Και ο μεγάλος της αντίπαλος θα είναι ο γνωστός “κοινωνικός αυτοματισμός” ο οποίος πιθανότατα επί Αριστεράς υπάρχει ο “κίνδυνος” να αναμιχθεί και με τις υπερβολικές σε ένταση “αντιμιλιταριστικές απόψεις” ορισμένων “συνιστωσών” . Δεν θα είναι έκπληξη αν τεθεί ζήτημα για την άμεση αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών. 

Ας αναμένουμε όμως πρώτα απ΄ όλα την συμφωνία για το γενικότερο οικονομικό θέμα της χώρας και θα επανέλθουμε.

Πηγή:http://www.onalert.gr/stories/ti-anakoinose-o-anyetha-kostas-isyxos/42863