Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Τι ζήτησαν με υπόμνημά τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου από τον Πανούση

Υπόμνημα κατέθεσαν στον Υπουργό οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου,  στο οποίο αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
…Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού συμπλέγματος του Νομού μας, σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας και την αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Πόσο μάλλον όταν τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός των νησιών μας πολλαπλασιάζεται…
Μόνιμο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης (13.835 αφίξεις για το 2014) στα Δωδ/νησα (περίπου 15.000 αφίξεις έως σήμερα για το 2015).
Ο νομός Δωδ/νησου βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε ξενοδοχειακές κλίνες αφού διαθέτει το 18,4% επί του συνόλου.
Το Αστυνομικό προσωπικό της Δωδ/νησου, την παρούσα περίοδο παρουσιάζεται ελλειμματικό ( σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις) κατά 20% περίπου, αριθμεί περίπου 530 άτομα (αντί 676 μετά την μείωση των οργανικών) και καλείται να προσφέρει πολλαπλάσιες Υπηρεσίες για την κάλυψή των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται στους θερινούς μήνες. 
Επίσης η αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων (από 800 σε 676) από εσάς χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει  κάθε περιοχή (γεωγραφική θέση, ιδιομορφία, πληθυσμός, εγκληματικότητα, επισκεψιμότητα κ.α.) τις οποίες για τα Δωδεκάνησά σας αναλύσαμε εν’ συντομία παραπάνω μας δημιούργησε επιπλέον προβληματισμό.  
Εμείς από πλευράς μας, έχοντας άμεση αντίληψη των τρέχοντων προβλημάτων, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις προτάσεις μας παρακάτω: 
Την προκήρυξη εκτάκτων μεταθέσεων όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 του Π.Δ. 100/2003 προκειμένου να επανδρωθούν επαρκώς όλες οι νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες (Επιτελείο Β΄Αστ/κης Δ/νσης Δωδ/σου, Τμήμα Τροχαίας Κω, Αστ/κο Τμήμα Ηρακλειδών, Αστ/κο Τμήμα Αταβύρου, Αστ/κο Τμήμα Αφάντου, Αστ/κο Τμήμα Λίνδου, Αστ/κο Τμήμα Νότιας Ρόδου) και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Την επιπλέον άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών (αεροδρόμια, λιμάνια μικρά νησιά κ.α.) με αποσπάσεις αστυνομικών. Εξεύρεση χώρων παραμονής-κράτησης και βελτίωση των ήδη υπάρχοντων υποδομών τόσο στη Ρόδο & Κω όσο και στα μικρά νησιά.  Ενώ θεωρούμε Επιβάλλεται η ενεργοποίηση του  Π.Δ. 235/2007 με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Ρόδο & Κω και η στελέχωσή τους με συνοριακούς φύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό και υπηρετούν σήμερα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. μέρη της Ηπειρωτικής χώρας. 


Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/