Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αστυνομικοί καθάρισαν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Χίο



Οι Χιώτες Αστυνομικοί έδειξαν τον δρόμο 
ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΓΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ
Χιώτες αστυνομικοί μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, με τη βοήθεια νεαρών Σύριων, καθαρίζουν εθελοντικά τον καταυλισμό προσφύγων του Μερσινιδίου
Άφησαν τις υπηρεσιακές στολές στην άκρη, φόρεσαν ρούχα εργασίες και γάντια και ξεκίνησαν
δουλειά. Ο λόγος για δεκάδες Αστυνομικούς της Χίου, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που θέλησαν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που καθημερινά φθάνουν στις ακτές της Χίου.
Επικεφαλής της συγκεκριμένης κίνησης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χίου Δ. Αυγερινός που από τους πρώτους ρίχτηκε στη δουλειά.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο φιλοξενίας του Μερσινιδίου είναι ότι και οι τρεις μεγάλοι κάδοι του Δήμου γέμισαν μέχρι πάνω μόλις μετά από ένα τέταρτο περισυλλογής σκουπιδιών.
Η εικόνα που επικρατεί είναι πραγματικά απογοητευτική γι’ αυτό το λόγο, οι Αστυνομικοί μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση και όντας οι πρώτοι που καθημερινά αντικρίζουν τη συγκεκριμένη εικόνα, θέλησαν να δώσουν το καλό παράδειγμα.
«Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται εδώ, μένουν μία ημέρα και φεύγουν, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται για τον τόπο προσωρινής παραμονής τους»,εξήγησε ο κ. Αυγερινό στην κάμερα του «π», ζητώντας παράλληλα την ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων προκειμένου ο χώρος να διατηρείται καθαρός.
Το παράδειγμα των Αστυνομικών πάντως βρήκε αντίκρισμα σε νεαρούς κυρίως Σύριους που παρότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αναχωρούσαν από το Κέντρο θέλησαν να συμβάλλουν στη συγκεκριμένη εθελοντική πρωτοβουλία. 


πηγή:http://www.politischios.gr/koinonia/oi-hiotes-astynomikoi-edeixan-ton-dromo-binteo-foto