Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τι θα γίνει με την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ?


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ! - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

«Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί για το θέμα της επαναφοράς των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, όπως και... για την καταβολή των αναδρομικών μετά τη δικαίωση τους από το Συμβούλιο της Επικράτειας, παρά το γεγονός ότι έχει συνταχθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετική τροπολογία. Η τροπολογία αυτή έχει προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και κόλλησε.

Έλλειψη χρημάτων, στάση... οποιοσδήποτε κινήσεως, αναφέρουν από την οδό Νίκης, αναμένοντας τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. «Οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει μετά από μία ενδεχόμενη συμφωνία» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Εκείνο όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως κάθε μήνας που περνάει ο λογαριασμός αυξάνεται κατά 10.000.000 ευρώ.
Ο Πάνος Καμμένος είχε αναφέρει ότι το ποσό που απαιτείται για την επαναφορά των μισθών των εν ενεργεία αξιωματικών υπάρχει, είναι 58.000.000 ευρώ, και μπορεί να διατεθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας. Όχι όμως τα χρήματα για τους εν αποστρατεία, που είναι περισσότερα, όπως επίσης και τα χρήματα των αναδρομικών.
Δικαιούχοι της αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων είναι επίσης τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανήκουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Συνεπώς... τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Ο Πάνος Καμμένος, υποστηρικτής της κυβερνητικής εξαγγελίας για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, έκανε πρόσφατα έναν ελιγμό, αν και η απόδοση της προτάσεώς του δεν μπορεί να αποφέρει οφέλη.
Ποια είναι αυτή; Να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με την καταγραφή (επί εποχής Γιάννη Λαμπρόπουλου), η ακίνητη περιουσία ανέρχεται σε περισσότερα από 260.000 στρέμματα έκτασης, 1.700 οικήματα σε όλη τη χώρα και 22 αεροδρόμια. Βέβαια, δεν είναι όλα αξιοποιήσιμα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πάντως εκτιμά πως η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι περίπου 32 δισ. ευρώ, και μπορεί να αποδώσει ετησίως 1,1 δισ. ευρώ. «Δεν πρόκειται να πουληθεί ούτε ένα ακίνητο, θα διατηρηθούν στην κυριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα αξιοποιηθούν, σε πρώτη φάση, όσα είναι απολύτως καθαρά» είχε πει ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας πως αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των στελεχών.

Πηγή:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05/06/2015 – Σ.Λ./
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_5.html