Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πανούσης:«Δεν μπορεί η αστυνομία να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής»


Πανούσης: Λάθος η απόφαση της ΚωνσταντοπούλουΤην αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση προκάλεσε η καταγγελία ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απαγορεύθηκε η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Πανούσης όμως, έδειξε ότι έχει ενοχληθεί από την συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου για την σωματική τους ανάγκη.


«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη».

πηγή:http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/829843/panousis