Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 Ημέρα αφιερωμένη στον συνάνθρωπο από την Ένωση Θεσσαλονίκης

site

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 Ημέρα αφιερωμένη στον συνάνθρωπο από την Ένωση Θεσσαλονίκης


eayth_mikro
Θεσσαλονίκη, 28 Μαΐου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 68/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 Ημέρα αφιερωμένη στον συνάνθρωπο

   Η Ένωσή μας, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την ενίσχυση των πράξεων κοινωνικής ευαισθησίας, οργανώνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 εθελοντική αιμοδοσία και παρουσίαση με αντικείμενο «Παροχή πρώτων βοηθειών» στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
   Από ώρες 09:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική ομαδική αιμοδοσία από κινητή μονάδα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Ένωσής μας.
   Υπενθυμίζουμε ότι η δικαιούμενη άδεια για κάθε αιμοδότη συνάδελφο είναι δυο (2) ημέρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Π.Δ. 584/1985 και δυο (2) ημέρες από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, άρα δηλαδή σύνολο τέσσερις (4) ημέρες ειδική αιμοδοτική άδεια.

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
   Από ώρα 10:00 η Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας και Διασώστες – εκπαιδευτές Α’ Βοηθειών του ΕΚΑΒ θα ενημερώσουν τους συναδέλφους για τουςγενικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει:
  • - ΚΑΡΠΑ (ενήλικα, παιδί, βρέφος)
  • - Κατάγματα – ακινητοποιήσεις
  • - Εγκαύματα
  • - Επιληψία
  • - Αιμορραγίες
  • - Λιποθυμία
   Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε την κρίσιμη ώρα να παρέχουμε άμεση βοήθεια σε κάποιο πρόσωπο του οικογενειακού μας περιβάλλοντος ή ενός πολίτη που είναι θύμα ενός ατυχήματος ή που νόσησε ξαφνικά. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να προσφερθούν από όλους μας αρκεί να γνωρίζουμε κάποιες βασικές αρχές για την παροχή τους. Ιδιαιτέρως στο επάγγελμά μας και λόγω της ειδικής φύσης αυτού, οι Α’ Βοήθειες πολλές φορές μπορεί να κρίνουν καταλυτικά την πορεία της υγείας ενός συμπολίτη μας.
   Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου μας, καθώς και σε όποιον ιδιώτη επιθυμεί.
  Τέλος, ευχαριστούμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βασίλειο ΜΩΥΣΙΔΗ για τη στήριξη και συμπαράσταση στην υλοποίηση των δράσεών μας.

Ας αφιερώσουμε όλοι μας την ημέρα αυτή
στην αλληλεγγύη, την υγεία και την ενημέρωση!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος