Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Περάτωση εργασιών 25ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 25ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  Ολοκληρώθηκαν, την 24-6, στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εργασίες του 25ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου μας (22- 24 Ιουνίου 2015) με κεντρικό θέμα:
  Φρόνημα στις δοκιμασίες. Διάκριση - προαίρεση καθαρή - βούληση σταθερή,«Ποτέ από το χρέος μη κινούντες» (Καβάφης).
  Ενώπιον των ιστορικών μας ευθυνών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς ακροβασίες, με στοχοπροσήλωση, ενότητα και αγωνιστικότητα!
   Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Κυβέρνησης η εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Μαρίας Κόλλια –Τσαρουχά, κα Κατερίνα Χεμπεκίδου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γιάννη Πανούση, κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανιάς, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Σωκράτης Φάμελλος, της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, του ΚΚΕ κ. Ιωάννης Ζιώγας, του ΠΑΣΟΚ κ. Δήμος Γόγολος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Δημητρίου Τσακνάκη, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (CESP) και πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου κ. Ανδρέας Συμεού και άλλοι.
  Εισηγήσεις έγιναν από τον καθηγητή κ. Διονύσιο Τεμπονέρα με θέμα «Το συνταξιοδοτικό στις συμπληγάδες της κρίσης» και τον πρόεδρο του Ε.Λ.Ι.Ν.Υ.Α.Ε. Καθηγητή Ιατρικής κ. Θεοδώρου Κωνσταντινίδη με θέμα«Υγιεινή και Ασφάλεια – επικινδυνότητα – Ιατρός εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία», ενώ ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός ανέπτυξε το κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Φρόνημα στις δοκιμασίες», με συγκεκριμένες αναφορές και αναγωγές στο αστυνομικό λειτούργημα και τις παραστάσεις που σχηματίζουν γι' αυτό τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι πολίτες.
  Στο συνέδριο, το πιο μαζικό στην ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος συμμετείχαν 467 αντιπρόσωποι από 58 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, οι οποίοι ενέκριναν τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και προχώρησαν στη συνέχεια στην ανάδειξη του νέου 27μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
  Στις αρχαιρεσίες που έγιναν για δεύτερη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά με βάση τον συνδικαλιστικό νόμο 3938/2011, συμμετείχαν έξι συνδυασμοί από τους οποίους εκλέχθηκαν οι κάτωθι:
● «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - Ε.Κ.Α.» (10 σύμβουλοι)
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος (πλειοψηφών σύμβουλος), ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ Μανούσος, ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Παναγιώτης, ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος, ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Σταύρος, ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος, ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος.
● «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» (6)
ΑΦΟΥΚΑΤΟΥΔΗΣ Ιωάννης, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριος, ΜΑΓΓΑΣ Σωκράτης, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος, ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, ΦΕΤΚΟΣ Σταύρος
● «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (5)
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, ΒΕΡΡΑΣ Βασίλειος, ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος, ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος, ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
● «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – Α.Σ.Κ.Α.» (3)
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος, ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος
● «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε.)» (2)
ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ Στέργιος, ΤΟΛΙΚΑΣ Μιχαήλ
● ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Α.Κ.ΣΥ.Α.) (1)
ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
  Επίσης, οι συναδέλφισσες, σύνεδροι, εξέλεξαν τη νέα Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, η οποία συνήλθε σε Σώμα στις 24 Ιουνίου 2015 και κατένειμε τους ρόλους της Γραμματείας, ως εξής:
  Γραμματέας Γυναικών Γιαννακοπούλου Μαρία, Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικών: Γκιουζέλη Ελένη, Οργανωτική Γραμμματέας Κουρέτα Αναστασία, Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Μπούκα Βασιλική και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Σφενδόνη Θεοδώρα.
  Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα κληθεί να συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες από τον σύμβουλο που πλειοψήφησε, τον ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, οπότε και θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και θα ανακοινωθούν και οι εκλεγέντες για τα λοιπά όργανα –φορείς (Εξελεγκτική Επιτροπή, Συμβούλια Μεταθέσεων, Γιουροκόπ).
Για την απερχόμενη Εκτελεστική Γραμματεία
Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧρήστοςΛΑΖΟΣ Παναγιώτης