Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

"Αναδρομικά ξεχάστε τα" - Ποιος υπουργός το λέει

Αναδρομικά “ξεχάστε τα”. Αυτό είναι το μήνυμα του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη και ασφαλώς αφορά και στους εργαζόμενους και συνταξιούχους στρατιωτικούς.

Οι στρατιωτικοί ήταν οι πρώτοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ και κατόρθωσαν να κερδίσουν με την απόφαση που επιβάλλει επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στα επιπεδα του 2012. Ακολούθησαν όλοι οι άλλοι οι οποίοι χάρη στην νίκη των στρατιωτικών δικαιώθηκαν. Όμως λεφτά δεν υπάρχουν…


Μπορεί η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την επιβολή ρήτρας βιωσιμότητας και να επιβάλει αποκατάσταση των συντάξεων, ωστόσο ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει
Το δημοσιονομικό κόστος για την αποκατάσταση των συντάξεων υπολογίζεται πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ και ο Π. Σκουρλέτης είπε, μιλώντας στο Mega πως η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, τουλάχιστον άμεσα.

“Αν τα οικονομικά μεγέθη είναι αυτά που γράφονται η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των συντάξεων από το 2012 δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα” είπε ο υπουργός Εργασίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ούτε τα ποσά μπορούν να επανέλθουν άμεσα στα επίπεδα του 2012, ούτε όμως και να πληρωθούν τα αναδρομικά στους δικαιούχους με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Πηγή:http://www.onalert.gr/stories/anadromika-xehasteta-poios-ypourgos-to-leei/42246