Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πανούσης κατά την επίσκεψη στην Κομοτηνή:Επαναλειτουργία Σχολών Αστυνομίας Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, προσπαθούμε να μπει και η δεύτερη φουρνιά των επιτυχόντων, γιατί δύο χρόνια δεν είχε μπει κανένας



Πλαισιωμένος από φίλους, όπως χαρακτήρισε, ανθρώπους που συνάντησε στην Κομοτηνή, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους, ο κ. Πανούσης προχώρησε σε δηλώσεις, αναφερόμενος στο θέμα της ομιλίας του «Ελευθερίες, ασφάλεια, δικαιοσύνη: το τρίπτυχο της δημοκρατίας». «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ισορροπήσουμε το τρίπτυχο αυτό, το ευαίσθητο.
Ασφάλεια χωρίς ελεύθερους ανθρώπους δεν υπάρχει, ελευθερίες χωρίς ασφάλεια είναι κενό κέλυφος, άρα πρέπει να δούμε πως αυτά σε παγκόσμιο επίπεδο διαμορφώνονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο εφαρμόζονται και ποια θα μπορούσε να είναι η ελληνική συνταγή σε αυτά τα θέματα», ανέφερε ο κ. Πανούσης. Ερωτώμενος για την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών σε Θράκη, επιβεβαίωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια «να μπει και η δεύτερη φουρνιά των επιτυχόντων, γιατί δύο χρόνια δεν είχε μπει κανένας». 

Στην προσπάθεια να ενισχυθεί το προσωπικό της αστυνομίας αναφέρθηκε ο αν. υπουργός σημειώνοντας πως «αποδεσμεύσαμε 1.000 άτομα από τους VIP, θέλω να κάνω αναδιοργάνωση, γιατί σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα ο αστυνόμος φυλάει την ταμπέλα και τίποτε άλλο». Μίλησε για το βαν που δόθηκε πρόσφατα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για περιπολίες στις απομακρυσμένες περιοχές, για τη θωράκιση των συνόρων με 150 οχήματα – τζιπ. Στόχος μας με όλες αυτές τις ενέργειες είναι η συμφιλίωση του πολίτη με την αστυνομία, είπε περαιτέρω ο κ. Πανούσης. Μίλησε για νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, όπως τα τοπικά συμβούλια πρόληψης, η ώρα του υπουργείου και οι πεζές περιπολίες. «Γίνονται δράσεις παρά το μετέωρο βήμα εν μέσω διαπραγμάτευσης, θέλουμε να έχουμε μία επιτυχημένη διακυβέρνηση, δεν θέλουμε να ασχολούμαστε μόνο με τη διαπραγμάτευση.  Νωρίτερα από την ομιλία του, ο κ. Πανούσης επισκέφτηκε την Τσανάκλειο, παρέστη στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και είδε παλαιούς φίλους και συναδέλφους.