Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Εδω τα φάουλ δεν επιτρέπονται ιδιαίτερα αν είναι επιθετικά.....!! Tου Νίκου Καραδήμα

 Το τρολάρισμα με είχε ήδη κουράσει.226 σελίδες μπρός - πίσω ήταν πολλές για να κρατήσεις σημειώσεις.Δοκίμασα με τον κένσορα στον personal, σαφέστατα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι αδυνατούσα.Αφου εξοικονόμησα μισό πάκο Α4 το αναπαρήγαγα.Φυσικά και μιλάω για το σχ. Π.Δ. της αναδιάρθρωσης.Δευτεριάτικα του Αγίου Πνεύματος και με τη βοήθειά του, ξεκίνησα απ το τέλος.Σε τέτοιες περιπτώσεις ελέγχεις τις καταργούμενες και τις μεταβατικές διατάξεις.Πράγματι τα δυο τελευταία άρθρα ήταν , αν όχι όλο το διάταγμα, η πεμπτουσία. Διαπίστωσή μου ήταν ότι η αναδιάρθρωση περιορίζονταν σε περιφερειακό επιπεδο.Στις Π.Α.Δ.και στις Π.Δ.Α. Κράτησα κάποιες σημειώσεις και ταυτόχρονα διαπίστωνα ότι παρά την επανάληψη ορισμένων στοιχείων του Ν4249/14 ή περιγραφή ήταν λεπτομερής .Αν και ήταν εμφανής η επανάληψη των εδαφίων και ιδιαίτερα στούς κλάδους που έχουν τον δικό τους επιχειρισιακό σχεδιασμό ο οποίος όμως διαφέρει μεταξύ των(αρθρ 7,11,18) δεν καταγράφεται ώς υπερβολή .Στο άρθ 21 ο σχεδιασμός αυτός αναγάγεται σε στρατηγικό και μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων , μελετά και την χωροταξική κατανομή των Υπηρεσιών.

Δηλαδή ίδρυει και κατάργει τις υπηρεσίες και προετοιμάζει την έκδοση των άλλων π.δ..Εκπληκτος διαπιστώνω ότι εισάγεται και ο θεσμός του μανατζμέντ για την αύξηση της παραγωγικότητας .Πρωτοποριακό , θα έλεγα, αλλά χωρίς να εξειδίκευει τον φορέα επιλογής ( παν/μιο, ινστιτούτα, ανώτερα ιδρύματα , συνδικάτα) χωρίς να διαφαίνεται η συμμετοχή των περιφερειών με τους αντίστοιχους κλάδους. Για την δημοτική αστυνομία παρά την συνεργασία με ειδικό μνημόνιο, οι αρμοδιότητές της εκχωρούνται εξ ολοκλήρου στην ΕΛ.ΑΣ.

 Ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων , που προανήγγειλε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με αποσυντόνισε και ανέμενα την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού.Δέν θέλω να τον αδικήσω , αλλά έκανα την σκέψη και την εξέφρασα απο μέσα μου. -Άντε πάλι απ την αρχή- είπα. Με τον απερχόμενο υπουργό δέν είχα κάν ,τις τυπικές σχέσεις που διέπουν εναν εργαζόμενο-συνδικαλιστή με την πολιτική ηγεσία.Η κατάρτισή του η μεθοδολογία και το έργο που παρήγαγε δεν με άφησαν αδιάφορο, παρά τις όποιες ενστάσεις μου. 

Τώρα με την υπουργοποίηση ενός πολιτικού που προέρχεται απ τον αθλητισμό , δεν θα λεγα ότι με βάζει σε σκεψεις, αλλά αισθάνομαι ότι η αναδιάρθρωση θα καθυστερήσει γιατί ό νέος υπουργός θα πρέπει να εγκλiματιστεί πλήρως και να αντιληφθεί την φιλοσοφία του εγχειρήματος. Εδω τα φάουλ δεν επιτρέπονται ιδιαίτερα αν είναι επιθετικά, όπως συνέβη πριν απο χρόνια με τον  Μποντιρογκα....
Απο την σελίδα του Ν. Καραδήμα στο facebook