Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν ήδη καταλήξει στο νέο σχέδιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σε συνεργασία με την τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να το παρουσιάσουν στην Τρόικα μέσα στον επόμενο μήνα.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρεις επιλογές για τον δανειολήπτη, ανάλογα με το δάνειο και την οικονομική κατάσταση του καθενός..
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος οι δανειολήπτες θα μπορούν να προβούν σε βραχυπρόθεσμη ρύθμιση διάρκειας έως πέντε χρόνια. Θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μόνο τους τόκους του δανείου, ή να μειώσουν τη δόση τους. ενώ παράλληλα θα μπορούν να έχουν και μια περίοδο χάριτος με αναβολή πληρωμής δόσεις ή δόσεων του δανείου.
Το επόμενο μοντέλο είναι η διαπραγμάτευση με την τράπεζα για την μείωση του επιτοκίου ή η αλλαγή του από κυμαινόμενο σε σταθερό αλλά και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
Παράλληλα οι δανειολήπτες θα μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με την τράπεζα για το λεγόμενο σπάσιμο του δανείου, υποθήκευση και άλλου ακινήτου ή ακόμη και τη λύση την πώλησης ή της ενοικίασης του ενυπόθηκου ακινήτου.


Πηγή: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157525#ixzz33SWXoIea