Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Διαταγή αρχηγείου: " Πίσω στα τμήματα δίωξης παράνομης μετανάστευσης οι συνοριοφύλακες..."

Ο τρίτος κλάδος του αρχηγείου της αστυνομίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το νόμο της αναδιάρθρωσης, κινδυνεύει ν' απομείνει σκέτος ... κορμός και δη αποφλοιωμένος, χωρίς ούτε ένα παρακλάδι. Κι αυτό γιατί, οι ανά την επικράτεια διευθυντές τάξης, αρνούνται ν' αποδεσμεύσουν από το αλλότρια με τη φύση της δουλειάς που υποτίθεται πως εκτελούν καθήκοντα τους, που είναι η καταπολέμηση της παράμνομης μετανάστευσης και του δουλεμπορίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, πάνω από το 75% των στελεχών αυτών των τμημάτων και των υπηρεσιών, επιτελεί αλλότρια έργα καθώς διατίθενται στις ομάδες ΔΙΑΣ, στις διμοιρίες υποστήριξης και σε άλλα καθήκοντα που απέχουν παρασάγγες από εκείνα που εντέλλονται ν' ασκούν.
Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγες εκδόθηκε διαταγή από το αρχηγείο, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον το 75% αυτής της δύναμης θα πρέπει να επιστρέψει στις υπηρεσίες δίωξης της παράνομης μετανάστευσης, καθώς ως ζήτημα και η διαχείριση του εξακολουθούν να παραμένουν καίριας και πρώτης προτεραιότητας εθνικά προβλήματα.
bloko.gr