Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Α.Δ. Αιτωλίας γιόρτασε τον προστάτη Άγιο των Αστυνομικών


Με δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ναούς των εδρών των Αστυνομικών Διευθύνσεων εορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα ο προστάτης Άγιος της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος. Στα πλαίσια αυτά και στο Μεσολόγγι χτες Κυριακή, η θεσμοθετημένη με
απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και ο Άγιος Αρτέμιος εορτάστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Εκεί ήταν παρόντες ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Νίκος Πιστιώλης, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το προεδρείο της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος του 2/39 Σ.Ε. αλλά και μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Π. Κατσούλη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ. Κασσαβέτη.

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε την 17 και 18 -10-2013, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού για την τράπεζα αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και της τιμής του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Την ημέρα εορτής της Αστυνομίας θα πρέπει όλοι οι Αστυνομικοί να την αφιερώνουμε σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι έπεσαν, εκτελώντας το καθήκον. Μη ξεχνάτε, ότι από το 2000 έως σήμερα, ως Ελληνική Αστυνομία έχουμε σαράντα επτά νεκρούς αστυνομικούς και εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες. Άρα η σημερινή ημέρα, περά από ημέρα χαράς πρέπει να είναι και ημέρα περισυλλογής για όλους μας, ώστε να εμπεδώσουμε, ειδικά αυτή τη κρίσιμη χρονική για τη πατρίδα μας περίοδο, ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν, είναι και θα είναι πάντα, δίπλα στο πολίτη και απέναντι στο έγκλημα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους, να συνεχίσουν τη προσωπική και υπηρεσιακή τους ζωή, με το ίδιο ήθος και να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι. Χρόνια Πολλά».