Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Διαβεβαιώσεις Κυριαζίδη: Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για τα πενθήμερα και νυχτερινά, Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις το 2014...

Κομιστή καλών ειδήσεων για το αστυνομικό προσωπικό αποτελεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δημήτρης Κυριαζίδης και νυν βουλευτής Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, προηγήθηκε λίγη ώρα νωρίτερα ενημέρωση στις ομοσπονδίες, σύμφωνα με την οποία τα πενθήμερα και τα νυχτερινά θα καταβληθούν κανονικά στο αστυνομικό προσωπικό για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του 2013 κθώς εξασφαλίστηκαν 4.700.000 ευρώ.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι η διαβεβαίωση που πήρε από τον κ. Σταϊκούρα ότι αποσύρεται η 4093 διάταξη, η οποία προέβλεπε για το 2014 μείωση δαπάνης στον προϋπολογισμό 160.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους και 80.000.000 ευρώ για τους ενεργεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που μετέφερε το bloko.gr, αναφορικά με όσα σχετικά είπε προ ημερών σε αστυνομικούς συνδικαλιστές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Διαβάστε την επιστολή Κυριαζίδη... 
ΠΡΟΣ: Τις Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ύστερα από ενημέρωση σας αναφορικά με τον «κίνδυνο» μη πληρωμής των δικαιούμενων αποζημιώσεων νυχτερινής και πενθήμερης εργασίας πραγματοποίησα σήμερα 03/10/2013 συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι την προσεχή εβδομάδα υπογράφεται η σχετική απόφαση ύψους 4.700.000€.
Επίσης μου γνωστοποίησε ότι στον συντασσόμενο προϋπολογισμό εμπεριέχεται ρύθμιση - διάταξη σε ότι αφορά την «ακύρωση» των περικοπών που θεσμοθετήθηκαν για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους για το έτος 2014.
Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας
Κυριαζίδης Δημήτριος
πηγή...bloko.gr