Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Χρυσή» Ελληνική Αστυνομία - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα της στο μπάσκετ


«Χρυσή» Ελληνική Αστυνομία


Οι Ελληνες διεθνείς αστυνομικοί έκαναν το 5 στα 5 στη διοργάνωση και κατέκτησαν πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο, έχοντας ως χορηγό, συνοδοιπόρο και μεγάλο υποστηρικτή σε αυτή την προσπάθεια, το Newsbomb.gr.

Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα μπάσκετ της ελληνικής αστυνομίας κατακτά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η δεύτερη διαδοχική, με τον Χρήστο Ντακούλια να κατακτά με τη σειρά του τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Παναγιώτη Αριδά σάρωσε τα πάντα και τους πάντες στο διάβα της προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ξεκινώντας με τρία στα τρία στη φάση των ομίλων και μάλιστα με... κατοστάρες.
Οι Ελληνες αστυνομικοί θριάμβευσαν επί της Ολλανδίας με 111-76, επί της οικοδεσποινας Ιταλίας με 117-54 και επί της Ουγγαρίας με 122-66.

Στον ημιτελικό διέλυσαν το Σάββατο το Βέλγιο με 78-57 και το απόγευμα της Κυριακής στέφθηκαν με χαρακτηριστική άνεση πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ούτε οι Λιθουανοί κατόρθωσαν να αντισταθούν και γνώρισαν την ήττα με 88-67.
Πλέον, η εθνική βάζει... πλώρη για νέες μεγάλες διακρίσεις και βλέπει παγκόσμιο το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της αστυνομίας είναι ο Παναγιώτης Αριδάς, με βοηθούς τον Γρίμμα Ιωάννη και τον Βασίλειο Συγλέτο.
Στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης ανήκουν οι: Ηλίας Καλαντωνέας ως αρχηγός, Γιώργος Μπάκας, Νικόλαος Τσούτσος, Σεραφείμ Θέος, Θεμιστοκλής Κουπίδης, Νικόλαος Βελιζιώτης, Αναστάσιος Κωνσταντώνης, Αθανάσιος Γεωργοπαπαδάκος, Παντελής Κανέλης, Σταύρος Μυλωνίδης, Ναούμ Θύμιος, Χρήστος Ντακούλιας.
Αρχηγός της αποστολής είναι ο Τζατζάκης Γεώργιος και συνοδός ο Ηλίας Τσαγκάρης μαζί με τους Κωνσταντίνο Ζακεστίδη και Ρήγα Ουσταμπασίδη.
Την αποστολή συνοδεύει, επίσης, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Καστανιώτης Δημήτριος.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελληνικής Αστυνομίας έγραψε ιστορία στο Τορίνο και το newsbomb.gr είναι περήφανο που υπήρξε χορηγός και μεγάλος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/sports/story/354543/hrysi-elliniki-astynomia#ixzz2h0ldnc9d

***Η ΑΣΚΑ συγχαίρει τους συναδέλφους, τον προπονητή και τους υπευθύνους της ομάδας για την μεγάλη επιτυχία τους!!!