Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΥΛΩΝ –ΚΟΠΗΛΑΤΩΝ ΣΕ ΡΩΜΑΙΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωσή μας  με το παρόν έγγραφο, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει την καθημερινή καταστρατήγηση του Π.Δ.394/2001 «Χρόνος Εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού», από την Διοίκηση. Στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, οφείλονται συνολικά εκατοντάδες ημερήσιες αναπαύσεις. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς την Διοίκηση, αυτή
αναλώνεται σε στείρες υποσχέσεις και παραπέμπει την χορήγηση αυτών στις καλένδες, επικαλούμενη συνεχώς διάφορες προφάσεις . Αντί να χορηγηθούν οι ημερήσιες αναπαύσεις όπως από το νόμο ορίζεται, η Διοίκηση έρχεται και καταστρατηγεί ολικά το ανωτέρω Π.Δ. και συγκεκριμένα:
·      Διατίθεται το προσωπικό σε υπηρεσία πέραν του 8ώρου, χωρίς να αφαιρούνται οι επιπλέον ώρες εργασίας από τον χρόνο της εβδομαδιαίας εργασίας.

·      Διατίθεται το προσωπικό  σε υπηρεσία , ξανά σε υπηρεσία μετά από 8ώρη ανάπαυση, αντί του νομίμου της 16ωρης ξεκούρασης.

·        Διατίθεται το προσωπικό σε  διπλά νυχτερινά.

Δυστυχώς, η Διοίκηση με την δικαιολογία της απλής επίκλησης υπηρεσιακών αναγκών, καθημερινά παραβιάζει ασύστολα το ωράριο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού. Πολλές φορές, άνευ λόγου και  αιτίας, αναλώνει το προσωπικό σε μέτρα που κρίνονται τουλάχιστον υπερβολικά και άνευ αντικειμένου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

·      Η διάθεση Διμοιρίας Υποστήριξης, ομάδας ΟΠΚΕ, ομάδας επιχειρησιακής ετοιμότητας και στατικών δυνάμεων, συνολικού αριθμού 36 αστυνομικών, σε εκδήλωση στην περιοχή δικαιοδοσίας του Α.Τ Αταλάντης στην οποία συμμετείχαν 15 άτομα.

·      Η διάθεση σε αγώνα πετοσφαίρισης, στο Δ.Α.Κ.Λαμίας, προκειμένου αναχαιτιστούν οι ορδές των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΡΗ,  αποτελούμενες από 9 άτομα γηγενών φιλάθλων, Διμοιρίας Υποστήριξης, ομάδας ΟΠΚΕ και μεγάλου αριθμού στατικών δυνάμεων, συνολικά 31 αστυνομικών.

·      Η διάθεση στην εορτή του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Λουκά,  μίας αμιγώς θρησκευτικής εκδήλωσης, Διμοιρίας Υποστήριξης, ομάδας ΟΠΚΕ, ομάδας ΟΕΠΤΑ και πλήθους στατικών δυνάμεων, συνολικά 64 αστυνομικών. Επισημάνεται δε, ότι κατά την κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στο μνημείο πεσόντων, οι διατιθέμενοι αστυνομικοί στο σημείο, ήταν διπλάσιοι από τους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα  το Σώμα της ΕΛ.Α.Σ, να εισπράξει δυσμενή σχόλια από τους διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι έβλεπαν την πληθώρα των αστυνομικών στα άνευ ουσίας μέτρα, ενώ την ίδια ώρα η αστυνόμευση  στην ύπαιθρό και τις πόλεις καρκινοβατεί.

·      Η διάθεση από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, προσωπικού (στατικές δυνάμεις-Διμοιρία Υποστήριξης), προς ενίσχυση της Α.Δ.Ευβοίας, για την εκτέλεση 8ώρου υπηρεσίας εντός πόλεως Χαλκίδας, η οποία ουσιαστικά ξεπερνά τις 12 ώρες, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την συγκέντρωση και αναχώρηση προς και από την πόλη της Χαλκίδας.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να καταπονείται το προσωπικό. Επίσης όλα αυτά τα υπερβολικά μέτρα, έχουν ως συνέπεια την κατασπατάληση κονδυλίων (καύσιμα – φθορές οχημάτων – αποζημιώσεις προσωπικού), την ίδια ώρα που ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στα όρια της  οικονομικής εξαθλίωσης

Ευελπιστούμε πως την έσχατη τούτη ώρα, θα δοθεί λύση από την πλευρά σας, προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στο προσωπικό της Α.Δ Φθιώτιδας και να επανέλθει η εργασιακή νηνεμία.

Τέλος  δηλώνουμε  ότι η Ένωση μας, δεν είναι  διατεθειμένη να συνηγορήσει στην άσκοπη  καταπόνηση  του  προσωπικού,  διότι   κάποιοι  βλέπουν  φαντάσματα  και  δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ΣΥΝΝΟΜΑ.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ).
KOIN.
1. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ).
2. Αστυνομικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ).
3. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερείας Στερεάς Ελλάδας.
4. Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας.
5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
6. Διοικήσεις Αξιωματικών.
7. Μέλη της Ένωσης μας.
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

http://www.easyf.gr/archives/1390