Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία της Ε.Α.Υ.Θ για την μετακίνηση διμοιριών στην Κομοτηνή!

-ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 29 Οκτωβρίου  2013
Αριθ. Πρωτ.: 2102013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μάλλον η ευθυνοφοβία και η αγωνία για την τέλεση αθλητικού ποδοσφαιρικού αγώνα, υπερνικάν το νόμο και την εργασιακή νομοθεσία. Δύο (2) διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης μετακινήθηκαν την Κυριακή 27/10/2013 στην Κομοτηνή,
ως μέτρα τάξης σε αθλητική συνάντηση και αμέσως μετά επέστρεψαν στην έδρα τους, στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, αναχώρησαν το πρωί την Κυριακή 08:00 ώρα, εκτέλεσαν υπηρεσία από την 13:15 για ποδοσφαιρικό αγώνα που ξεκινούσε την 17:15, και επέστρεψαν αμέσως πίσω στη Θεσσαλονίκ, με άφιξη περίπου την 24:00. Την επόμενη ημέρα, την Κυρριακή 28/10/2013, εκτέλεσαν νέα υπηρεσία την 12:00 ως μέτρα τάξης στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ήτοι  δηλαδή μόλις 12 ώρες από τη λήξη της 12ώρη προηγούμενης υπηρεσίας τους στην Κομοτηνή!
Όλα αυτά έγιναν αυθαίρετα και βέβαια, χωρίς να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία που ορίζει υποχρεωτικά διαμονή με διανυκτέρευση,  για την εκτός έδρας υπηρεσία, αφού η Θεσσαλονίκη απέχει 280 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή.
Έτσι, επειδή τα πειθαρχικά παράπτώματα διώκονται αυτεπάγγελτα, επειδή παραβιάστηκαν οι διατάξεις των Π.Δ 394/2001 και Π.Δ. 100/2003 καθώς και σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, παρακαλούμε, όπως στα πλαίσια της νομιμότητας η ηγεσία, να εφαρμόσει τα νόμιμα και να ασκήσει τη δέουσα πειθαρχική διαδικασία, αφού την ποινική θα την ασκήσει η Εισαγγελία, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά μας, που θα αποστείλουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Εξάλλου, οι κ.κ. Βουλευτές αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, ας ζητήσουν να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι, πόσο κόστισαν όλες αυτές οι μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων στο πολύπαθο ελληνικό Δημόσιο, που πραγματοποιήθηκαν μόνο και μόνο για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, με την επίκληση πληροφοριών για επεισόδια, που σχεδόν ποτέ δεν επαληθεύονται.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί, ότι ταυτόχρονα μετακινήθηκαν πάνω από είκοσι (20) διμοιρίες από την Αθήνα και κάποιες άλλες από Νομούς της Β. Ελλάδος για την ασφαλή τέλεση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Το κόστος ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ, τα οποία τα πληρώνουμε ως φορολουγούμενοι πολίτες, όλοι μας, αστυνομικοί και πολίτες. Οι αρχές της χρηστής διοίκησης και του σύγχρονου μάνατζερ, μάλλον είναι άγνωστες σε ορισμένους. Ελπίζουμε να δούμε τουλάχιστον μία, έστω μία, παραίτηση ανώτατου ή τουλάχιστον ανώτερου αξιωματικού, γιατί όποιος νομίζει ότι όλα έγιναν καλά και άψογα, μάλλον κάνει μεγάλο λάθος. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους στην Ελληνική κοινωνία.
Αναντικατάστατος ουδείς...



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

http://www.eayth.gr/index.jsp?CMCCode=20&CMRCode=18844SRVK