Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας διαχωρίζει τη θέση της από την ΕΑΣΥΑ

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Π.ΑΣ.Α.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α.) διαχωρίζει απολύτως τη θέση της από την τελευταία ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την παραβίαση του ασύλου της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλοντας τόσο το ύφος αλλά και την επί της ουσίας σκοπιμότητά της.

Όταν διαχρονικά η θέση της Ομοσπονδίας μας αλλά και των κατά τόπους ενώσεων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα (βλέπε Χαλκιδική, παλαιότερα Κερατέα κλπ.) είναι τέτοιου είδους θέματα να μην μετατρέπονται σε αστυνομικά, το πρωτοβάθμιο σωματείο μας επιλέγει να εμπλακεί σε μια επικοινωνιακού τύπου πολιτική διαμάχη μη διστάζοντας να ρίχνει το βάρος της όποιας πολιτικής απόφασης στην πλάτη των συναδέλφων-μελών της, στοχοποιώντας τα χωρίς ντροπή.
Άλλωστε ως Αστυνομικοί πλέον γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου δεν εντοπίζεται στους παράνομους μικροπωλητές και σε πέντε σακ βουαγιάζ που κατασχέθηκαν, αλλά είναι πιο πιθανό να έχει τη ρίζα του σε μεγάλα κοντέινερ που πηγαινο-έρχονται σε λιμάνια, αλλά και σε παράνομες δεξαμενές καυσίμων.
Σήμερα που οι συνάδελφοί μας βιώνουν τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Με τη Γ.Α.Δ.Α. και άλλα κτίρια της ΕΛ.ΑΣ. να ξεπουλιούνται για να ενοικιαστούν αμέσως μετά με τίμημα που επιβαρύνει τριπλά τον Έλληνα φορολογούμενο σε βάθος χρόνου, σκανδαλωδώς και αντί το σωματείο μας να προασπίζει τα ελάχιστα απέναντι σε μια πολιτική που εξαθλιώνει εμάς, τον οργανισμό τον οποίο υπηρετούμε και την κοινωνία, επιλέγει να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου.
Πιο χαμηλά δεν έχει.
Όχι άλλη απαξίωση στο σωματείο μας.


Αθήνα, 29/10/2013

Η Γραμματεία της Α.Π.ΑΣ.Α.
http://www.apasa.gr/2013/10/blog-post_29.html