Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

TEAΠΑΣΑ

Από την πρώτη στιγμή  που η απελθούσα Κυβέρνηση ανακοίνωσε και προώθησε με το άρθρο 220 Ν4281/2014, τον Αύγουστο του 2014 την υπαγωγή του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Ε.Τ.Ε.Α. ή την δυνατότητα μετατροπής του σε Επαγγελματικό Ταμείο η παράταξή μας έλαβε ξεκάθαρη θέση για το θέμα απαιτώντας την κατάργησή του.
Οι μέχρι τώρα δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης δημιούργησαν   στους πολίτες ένα κλίμα ευφορίας και αποκατάστασης αδικιών.
Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι εργαζόμενοι στο πολύπαθο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γι' αυτό πιστεύουμε πως δίδεται στην παρούσα χρονική στιγμή μία τεράστια ευκαιρία στην Κυβέρνηση να αποδείξει περίτρανα πως νοιάζεται και για τους Έλληνες Αστυνομικούς με έναν και μοναδικό τρόπο.
Και αυτός δεν είναι άλλος από την άμεση και χωρίς χρονοτριβή κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άρθρου 220  που αναφέρεται στην  υποχρεωτική ένταξη της κλάδου επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ ή την δυνατότητα μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο.
Επίσης στην ίδια ρύθμιση να αναφέρεται διατήρηση των υφιστάμενων ως και την 31-12-2014 διατάξεων και έναρξη διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,δηλαδή και τους εργαζομένους για ένα νέο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας(επικινδυνότητα-συνθήκες εργασίας)  
Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.