Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ:Ένας πανίσχυρος κλάδος εργαζομένων ΑΚΟΜΑ αναμένουμε…

 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ:Ένας πανίσχυρος κλάδος εργαζομένων ΑΚΟΜΑ αναμένουμε…
 Κάθε φορά που διενεργούνται εκλογές, όλοι οι κοινωνικές ομάδες  ανεξαιρέτως, θεωρούν και   πιστεύουν  πως η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές θα μεριμνήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για να ικανοποιήσει  τις προσδοκίες αυτών που την εξέλεξαν, ώστε με τις πράξεις της και τις ενέργειές της να προκύπτει  πάντα  όφελος υπέρ της κοινωνίας, όπως γίνεται και θέλουμε να πράττεται σε κάθε ευνομούμενο Κράτος που σέβεται τους πολίτες του.


Ομοίως και εμείς οι Αστυνομικοί, μέλη μιας  πανίσχυρης κοινωνικής ομάδας και  εργαζόμενοι που ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε., έχουμε πολλά ζητήματα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά που αναμένουν την υλοποίησή  τους.
Έτσι προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι να εκπληρώνουμε την αποστολή μας εις όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου, αναμένουμε  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η όποια Κυβέρνηση σχηματισθεί από τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 να πραγματοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα όποια αιτήματά μας όπως:
1.Άμεση Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού. Η λίστα με τους νεκρούς και τραυματίες συναδέρφους που συνεχώς μεγαλώνει, τα ακατάστατα ωράρια και οι συνθήκες εργασίας το επιβάλλουν. Άλλωστε αν δεν είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό το δικό μας επάγγελμα, ποιο μπορεί να είναι?
2.Άμεση εφαρμογή των ισχυουσών κάθε φορά διατάξεων που αφορούν το ωράριο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο-μέσα εκτέλεσης της οποιαδήποτε διατεταγμένης  υπηρεσίας. Υπενθυμίζω πως η μη τήρηση αυτών είχε και έχει  ως αποτέλεσμα την συνεχή καταπόνηση ψυχική και σωματική του προσωπικού,την έκθεσή  του σε κινδύνους, την μετάδοση σε συναδέρφους μολυσματικών ασθενειών, τον τραυματισμό, ακόμα και την δολοφονία τους.
3.Συνεχής και αδιάκοπη εκπαίδευση του προσωπικού ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εντός του ιδίου έτους, σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία(όπλα,αυτοάμυνα-αυτοπροστασία, οδήγηση, εκμάθηση νέων νόμων, κ.λ.π.)
4.Άμεση απαλλαγή από την φύλαξη των ποινικών κρατουμένων στα Αστυνομικά Καταστήματα  καθώς και από τα  αποκαλούμενα ‘’πάρεργα’’.Είναι αδιανόητο το 2015 και ενώ το έγκλημα καλπάζει να απασχολείται ο αστυνομικός με την επίδοση δικαστικών εγγράφων, με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,με την διατάραξη, την ηχορύπανση, την έλεγχο εφαρμογής του Γ.Ο.Κ.,με την έκδοση διαβατηρίων, αδειών οδήγησης, δηλαδή με αρμοδιότητες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της. 
5.Άμεση ανάκληση του άρθρου 220 Νόμου 4281/2014 που αφορά την επικουρική μας ασφάλιση,διατήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και  θέσπιση νέου ασφαλιστικού για τους υπηρετούντες στην Αστυνομία με την προϋπόθεση να υπάρξει προγενέστερα διάλογος με τους εργαζομένους.
6.Ορθολογική κατανομή του προσωπικού και ουσιαστική αναδιάρθρωση όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών βασισμένη στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής(γεωγραφικές, πληθυσμιακές, είδος εγκληματικότητας κλπ).
7.Πειθαρχικός και αν χρειαστεί ακόμα και ποινικός έλεγχος των διοικούντων, οι οποίοι πολλές φορές επικαλούμενοι προφάσεις και δικαιολογίες παραβαίνουν σκόπιμα της ισχύουσες διατάξεις που αφορούν  τις συνθήκες  εργασίες καταστρατηγώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα.
8.Σύχρονη  υλικοτεχνική υποδομή(περιπολικά οχήματα, σύγχρονος οπλισμός, εύχρηστα αλεξίσφαιρα)όλων των Υπηρεσιών και Ασφαλές Ασύρματο Επικοινωνιακό Σύστημα για όλη την Αστυνομία ανά της Επικράτεια.
9.Άμεση εφαρμογή στο 100% της 2194/2014 απόφασης της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.,      με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2014.

Η υλοποίηση των άνω αιτημάτων θα αποδείξει πως οι όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις δεν ήταν ακόμα ένας τρόπος υφαρπαγής της ψήφου μας, αλλά πραγματική βούληση για επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν το πολύπαθο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας πάντα εις όφελος της κοινωνίας.
Θα αναμένουμε τελώντας σε εγρήγορση. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.