Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ενίσχυση Δ.Α. Ηρακλείου με προσωπικό της Δ.Α. Λασιθίου για την πραγματοποίηση μεταγωγών από Ηράκλειο προς Πειραιά

Κύριε Γενικέ,
Για μία ακόμα φορά, αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, για την προκλητική καταστρατήγηση του Π.Δ. 173/2013 και μάλιστα περίοδο εορτών, όπου, αφενός μεν οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι αυξημένες, αφετέρου δε, η έλλειψη προσωπικού μεγαλύτερη, λόγω των προγραμματισμένων κανονικών αδειών.

Παρ’ όλα αυτά, αντί να ανταλλάσουμε ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας για το νέο έτος, όμοια με αυτά που αναφέρετε στις ευχετήριες κάρτες σας, που μας παραδώσατε κατά την επίσκεψη σας στις Υπηρεσίες του Νομού την ημέρα των Χριστουγέννων, επανερχόμαστε για να θίξουμε ένα θέμα, που τόσο τηλεφωνικά όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε, μας είχατε δηλώσει πως θα δώσετε λύση. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι Αστυνομικοί του Λασιθίου, έγιναν ξανά στο ίδιο έργο θεατές.
Σύμφωνα με την (β) σχετική, δύο (2) Αστυνομικοί της Δ.Α. Λασιθίου, διατάχθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς, να ενισχύσουν ξανά το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου, μόλις δύο ημέρες πριν την πραγματο-ποίηση της συγκεκριμένης μεταγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να επηρεαστούν οι οικογένειες των αστυνομικών, των οποίων η υπηρεσία άλλαξε ξαφνικά τέτοιες μέρες, αλλά να πάει χαμένη και η όποια προσπάθεια της διοίκησης, για την έκδοση Υπηρεσίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Η έκδοση της ανωτέρω διαταγής, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πρόσφατες διαταγές σας, όσον αφορά την έγκαιρη υποβολή αιτημάτων ενίσχυσης Υπηρεσιών δικαιοδοσίας σας, αλλά και με άλλες, προγενέστερες διαταγές της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, που αφορούν στον χρόνο εργασίας και τον χρόνο ανακοίνωσης της υπηρεσίας, προς αποφυγή πειθαρχικών και ενδεχομένως ποινικών συνεπειών.
Π Ρ Ο Σ
Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης
Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Ε Ι Τ Α Ι
1) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - Γραφείο κ. Αρχηγού (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2) Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου
4) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
5) Μέλη Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου
6) Βουλευτές Λασιθίου

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ερυθρού Σταυρού 47 Τ.Κ. 72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Τηλ και Φαξ: 28410 83009 email: easy_las@yahoo.gr
Τηλ. Προέδρου : 6973320745
Τηλ. Γεν. Γραμ.: 6977093141
Επίσης, όπως αναλυτικά σας έχουμε αναφέρει και στο (α) σχετικό έγγραφό μας, όπως σε κάθε σχεδόν μεταγωγή, έτσι και στην συγκεκριμένη, οι Αστυνομικοί που ενίσχυσαν το Τ.Μ.Δ. Ηρακλείου, συνόδευσαν με προφορική εντολή μόνο και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, αλλοδαπό κρατούμενο και ξεκίνησαν από τις Υπηρεσίες τους, χωρίς να εφοδιασθούν με φύλλο πορείας ή διαταγή συνοδείας. Αλήθεια, αν συνέβαινε κάτι στους συναδέλφους ή στον κρατούμενο, κατά την διαδρομή προς το Ηράκλειο, τότε πιο Π.Δ. θα εφαρμοζόταν; Μήπως κάτι τέτοιο γίνεται όπως έχουμε επισημάνει και στο (α) σχετικό, γιατί δεν μπορεί κάποιος αστυνομικός να πάρει δύο φύλλα πορείας την ίδια ημέρα;
Ως Ένωση, αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη δύναμης του Τ.Μ.Δ. Ηρακλείου, που ανέρχεται στο 35% περίπου της προβλεπόμενης οργανικής και δικαίως αιτείται την ενίσχυσή του, όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πως έχουν διαταχθεί, πάνω από δέκα αποσπάσεις Αστυνομικών από την συγκεκριμένη Υπηρεσία, σε άλλες Υπηρεσίες της Κρήτης. Μήπως θα έπρεπε αυτές οι Υπηρεσίες, στις οποίες έχουν αποσπασθεί συνάδελφοι που ανήκουν οργανικά στο Τ.Μ.Δ. Ηρακλείου, να το ενισχύουν κατά τις μεταγωγές προς Αθήνα και όχι οι άλλες;
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στις μεταγωγές αυτές, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους-μέλη μας, που ως συνοδοί, μεταγάγουν τους κρατούμενους με συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία, δεν πληρούνται βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο πλοίο με το οποίο μεταφέρονται οι κρατούμενοι. Με νεότερο έγγραφό μας, θα αναφερθούμε λεπτομερώς στο ζήτημα αυτό.
Κύριε Γενικέ,
Οι αστυνομικοί του Λασιθίου έχουν αποδείξει πολλάκις το φιλότιμο και το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουν ανάλογη αντιμετώπιση και σας ζητάμε, εφόσον είναι αναγκαία η συνδρομή της Δ.Α Λασιθίου στις αναφερόμενες στο θέμα μεταγωγές, να τηρείται η