Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου σχετικά με την από 16/1/2015 νέα προσφυγή της Ομοσπονδίας στο ΣτΕ

                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 21-1-2015
         Από: Αλέξανδρο Π.  ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ
                  Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        Προς: 1.κ.Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                   2. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: «Το με αρ. πρωτ.500/7/35κγ από 17-1-2015 έγγραφο της Ομοσπονδίας προς τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις που αφορά την από 16/1/2015 νέα προσφυγή του Συνδικάτου μας στο ΣτΕ


Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζουμε η Ομοσπονδία μας από κοινού με την ΠΟΑΞΙΑ κατέθεσε την  16 Ιανουαρίου 2015, στη Γραμματεία του ΣτΕ την  με αριθμ. πρωτ. 154/15, κοινή αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εξεδόθη δυνάμει του Νόμου 4307/14, βάσει του οποίου επιστρέφονται στους ένστολους αναδρομικές διαφορές των αποδοχών, μειωμένες κατά 50%.
Με τον τρόπο αυτό εκφράζεται, όπως αναφέρεται  στο έγγραφο, το εύλογο παράπονο των συναδέλφων για το ‹‹μισθολόγιο›› που θεσπίστηκε, βάσει του Νόμου 4307/14, για τον οποίο αντιδρούμε συνεχώς με διάφορες ενέργειες και ταυτόχρονα διεκδικούμε -πέρα από τις ατομικές αγωγές- και την πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ, τουλάχιστον για την εξ ολοκλήρου επιστροφή των οφειλομένων.
Δυστυχώς η ως άνω ενέργεια του Συνδικάτου μας  δεν κατανοήθηκε επαρκώς από τους συναδέρφους, προκάλεσε πολλούς  προβληματισμούς και ερωτηματικά, κυρίως ως προς την χρησιμότητά της την δεδομένη χρονική στιγμή και τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχόν απόρριψή της και θεωρήθηκε από την πλειονότητα εξ’αυτών πως δεν χρειάζονται πλέον οι ατομικές αγωγές για την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού του 50% που δεν χορηγήθηκε από την Κυβέρνηση με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Φρονώ πως σχετικά με το άνω θέμα πρέπει να εκδοθεί νέα ανακοίνωση προς τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, ακόμα και σήμερα με τις απαραίτητες διευκρινήσεις για καλύτερη ενημέρωση των συναδέρφων προς όφελός τους.

Συνεπεία των όσων σας προαναφέρω σας καλώ να προβείτε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.