Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ανακοινωση

Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών
Και η ΕΛ.ΑΣ. ;;;;
Το μικρό χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου είναι πλέον σίγουρο ότι θα ανακυκλωθεί εξ ολοκλήρου από τα πολιτικά κόμματα στην κατάσταση της οικονομίας της Χώρας μας, που θα κλέψει και την παράσταση ίσως όχι άδικα.Όμως δεν πρέπει να ξέρουν οι ένστολοι πολίτες, που βιώνουν καθημερινά μια πολύ σκληρή εργασιακή πραγματικότητα , τι ακριβώς προτείνουν τα κόμματα για την Αστυνομία έτσι να το λάβουν και αυτό υπόψη τους για μπορέσουν νηφάλια να επιλέξουν έναν συγκεκριμένο συνδυασμό;

Ως Συνδικαλιστική παράταξη της ΠΟΑΣΥ είμαστε προβληματισμένοι διότι κανένα πολιτικό κόμμα μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Αστυνομία και εντέλει για την ασφάλεια του Πολίτη.Όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές σχεδόν πάντα τα πράγματα είναι διαφορετικά και επομένως είναι αναγκαίο η προηγηθεί προεκλογικά η δέσμευση των κομμάτων στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι λίγοι Υπουργοί ήταν εκείνοι που τελικά τόλμησαν στην πράξη και άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητα του Αστυνομικού. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την θεσμοθέτηση κώδικα μεταθέσεων , του κανονισμού του ωραρίου εργασίας ,την καθιέρωση αμοιβής για την νυκτερινή εργασία που έγιναν μέσα από τις έντονες αντιδράσεις των Υπηρεσιακών παραγόντων, από Υπουργούς όμως που «τόλμησαν» να συζητήσουν δια ζώσης συνδικαλιστικές προτάσεις.
Νομοθετήματα που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι συνέβαλαν στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας , αλλά και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Πολίτες, ενθυμούμενοι για τον λόγο αυτό τους
Υπουργούς που υα θεσμοθέτησαν, άσχετα εάν υπηρετούσαν τότε ή όχι. Το ίδιο συνέβη και με τις αποσπασματικές αλλαγές που έγιναν στο πλαίσιο μιας νέας διάρθρωσης της Αστυνομίας, με την ίδρυση νέων Υπηρεσιών και ομάδων όπως της ΔΙΑΣ και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παραμένει όμως στις καλένδες το βασικό ζητούμενο «η μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας» . Όλοι γνωρίζουν ότι παρά τις δημόσιες και συχνά ειλικρινείς διακηρύξεις των τελευταίων ετών , απουσιάζει ένα συγκεκριμένο όραμα και φιλοσοφία για την μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ. με αδιάψευστο μάρτυρα, ότι ο επόμενος Υπουργός καταργεί αλλαγές που έκανε ο προηγούμενος, όπως συνέβη και με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών πρόσφατα.
Παρά την διακηρυγμένη θέση των συνδικάτων που απαιτούν μια σειρά βελτιώσεων πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις τους ,πέραν γενικών ευχολογίων καμία ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε. 
Είναι λοιπόν καιρός να μάθουμε τι ακριβώς πιστεύουν για την Αστυνομία, εάν θα συνεργαστούν ειλικρινά με τους εκπροσώπους των Αστυνομικών και πως σκοπεύουν να προχωρήσουν στις αλλαγές που απαιτούνται.