Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

περι τρομοκρατιας


Thodoris Tsairidis
Ναι θα συμφωνήσω ότι το έγκλημα το σημερινό στην Γαλλία είναι αποτρόπαιο , αλλά γιατί τέτοια αντίδραση και τέτοια υποκρισία από τα ΜΜΕ όσο και από εμάς τους ίδιους,που ξαφνικά κάτι τέτοιο το θεωρούμε ξένο και μακρινό όταν την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει δεκάδες εγκλήματα από τρομοκράτες με παρόμοιο τρόπο δράσης και εκτέλεσης με τον σημερινό , με θύματα κατά κύριο λόγο Έλληνες Αστυνομικούς αλλά και Έλληνες πολίτες.


Ενδεικτικά σας αναφέρω :

1)Ειδικός Φρουρός Αμανατίδης Χαράλαμπος
31-12-2004: Υπηρετών στο Α.Τ. Κηφισιάς και διατεθείς σε εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας σκοπού στην οικία του Στρατιωτικού Ακολούθου της Βρετανικής Πρεσβείας, κειμένης στην οδό Καρπάθου και Θήρας στην Κηφισιά Αττικής, τραυματίσθηκε θανάσιμα, δεχθείς πολλαπλά πυρά από πυροβόλα όπλα.

2)Αρχιφύλακας Σάββας Αντώνιος - Νεκτάριος
Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση.

3)23 Δεκεμβρίου 2008 η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με δύο καλάσνικοφ εναντίον 17 αστυνομικών της διμοιρίας Α-524 που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο στη περιοχή Γουδί.Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

4)5 Ιανουαρίου 2009- Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας Α-542 στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την επίθεση αυτή τραυματίσθηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.

5)5 Μαϊου 2010 Τρία άτομα -δυο γυναίκες και ένας άντρας- βρέθηκαν νεκρά στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου, όπου εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να σωθούν από ασφυξία σε τράπεζα στο Σύνταγμα μετά από ρίψη μολότωφ.

Δυστυχώς για όλους μας όσο και να θέλουμε να περάσουμε στο υποσυνείδητο μας ότι κάτι τέτοια φρικαλέα περιστατικά είναι μακρινά,στην χώρα μας συμβαίνουν δεκαετίες τώρα και σίγουρα όχι από τζιχατιστές

Εκτός αν την διαφορά την έκανε το βίντεο........που και πάλι έχουμε παρόμοιο περιστατικό στην χώρα μας προ 1.5 έτους.
Και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το τι θα συνέβαινε και τον αριθμό των θυμάτων αν η ΕΛ.ΑΣ. αδρανούσε και το σχέδιο ΞΗΡΟΥ περί χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού έπαιρνε σάρκα και οστά.