Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Προκήρυξη της Αστυνομίας για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α.

Την προκήρυξη για τις εξετάσεις εισαγωγής ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2015 - 2016 εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.


Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α., της εκπαιδευτικής περιόδου 2015 - 2016, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, που προέρχονται από αρχιφύλακες οι οποίοι προήχθησαν στο βαθμό τους κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Έχουν συμπληρώσει αφενός τρία (3) έτη στο βαθμό τους, αφετέρου το τριακοστό δεύτερο (32ο) έτος της ηλικίας τους και δεν υπερβαίνουν το τεσσαρακοστό όγδοο (48ο) έτος, κατά την 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.
Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, από την οποία να προκύπτει ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.
Επισημαίνεται ότι:
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α., έχουν και οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι τελούν σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα προαναφερόμενα κριτήρια.
Οι ανθυπαστυνόμοι υπηρεσίας γραφείου που θα επιτύχουν στις εξετάσεις, πριν κληθούν για φοίτηση στη Σχολή, θα παραπεμφθούν σε Υγειονομική Επιτροπή , για να αποφανθεί αν η υγεία τους, τούς επιτρέπει ακινδύνως την παρακολούθηση του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν κριθούν ικανοί ή αρνηθούν την εξέταση, δεν καλούνται για φοίτηση.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του Τ.Ε.Μ.Α. οι ανθυπαστυνόμοι που προήχθησαν, μέχρι την παραμονή των εξετάσεων, στο βαθμό του υπαστυνόμου Β' Επίσης δικαίωμα εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α., καθ' υπέρβαση του καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων, χωρίς εξετάσεις και άνευ προτάσεων ικανότητας, κατά την πρώτη μετά την προαγωγή τους εκπαιδευτική περίοδο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση, έχουν και οι κατωτέρω κατηγορίες: Υπαστυνόμοι Β', που προήχθησαν στο βαθμό τους επ' ανδραγαθία Υπαστυνόμοι Β', που προήχθησαν στο βαθμό τους ως αθλητές
Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά.
Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 20/02/2015, Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής.
Στην ίδια αίτηση δηλώνουν επίσης την επιθυμία τους να διαγωνισθούν σε μία ή περισσότερες από τις προς διαγωνισμό ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική ή ιταλική
- See more at: http://policenet.gr/article/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B1#sthash.FWYxfSUm.dpuf