Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014



<<Η Ε.Α.Υ Ιωαννίνων συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία>>.
      Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  16 Οκτωβρίου 2014 εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων.
     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, πιστή στις ανθρώπινες αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία η οποία διενεργείται με μέριμνα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις και με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του  προστάτη του σώματος Αγίου Αρτεμίου.
     Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης  και αντιπρόσωποι  αυτής στην Π.Ο.ΑΣ.Υ, συγχαίρουν τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να δώσουν και  οι οποίοι με δική τους ελεύθερη βούληση περιοδικά ,υπεύθυνα και χωρίς καμιά ανταμοιβή προσφέρουν με το αίμα τους ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
     Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διάδοση της εθελοντικής  αιμοδοσίας ,έτσι ώστε η χώρα μας η οποία  βάλλεται από την σύγχρονη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων να αποκτήσει επιτέλους αυτάρκεια αίματος.
         Επειδή όμως οι ευχές όπως είχε πει και ο Πλάτων ,δεν έχουν καμιά αξία αν δεν συνοδεύονται από πράξεις ,η Ένωσή μας με αφορμή τον τεράστιο φόρο αίματος που πληρώνουμε ως Έθνος και που κατά ένα  βαθμό είναι εξίσου μεγάλος και για την Αστυνομική οικογένεια, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα αυτό το οποίο αναγράφεται στα μπλουζάκια τα οποία έχουμε τυπώσει και μοιράσαμε στους εθελοντές αιμοδότες << Όχι αίμα στην άσφαλτο , δώσε αίμα για τη ΖΩΗ !!!>>.
Σήμερα ο Έλληνας Αστυνομικός δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Καλούμε λοιπόν, κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε συμπολίτη  , εφόσον η ανθρώπινη φύση και οι δυνατότητες της υγείας τους το επιτρέπουν να αγκαλιάσουν  τα κινήματα αυτά ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, προάγοντας τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό .
   Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων για την ευαισθησία ,την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει .Τους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά βιώνουν την αγωνία αποτυπωμένη στα πρόσωπα αυτών  που εναγωνίως  αναζητούν  έστω και για μια μονάδα αίματος για το παιδί τους  , τον γονέα, τον συγγενή ή τον φίλο τους.
     Με την εθελοντική αιμοδοσία στην ουσία αυτό που δίνουμε δεν είναι το αίμα μας  ,καθώς αυτό  αναπαράγεται σχεδόν άμεσα από τον οργανισμό μας . Αυτό που πραγματικά δίνουμε είναι ελάχιστος από τον ελεύθερο χρόνο μας ,αλλά και ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας ,ένα δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο που  το έχει πραγματικά ανάγκη.
<< Όχι αίμα στην άσφαλτο λοιπόν, δώσε αίμα για τη ΖΩΗ  >>.