Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας,

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες 21 Οκτωβρίου 2014, η Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας, με τον νέο Δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας κ. Γιώργο Αποστολάκη, η οποία διεξήχθη σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.

Αναλύθηκαν προφορικά όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν καθώς και οι προτεραιότητες μας. Επιπλέον ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο να μας επικοινωνήσει τις απόψεις του για τις ιδιαιτερότητες, ιδιομορφίες και δυσκολίες της περιοχής του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που αφορούν την γενικότερη, σε όλους τους τομείς, ασφάλεια των πολιτών.
Τονίστηκε από την πλευρά μας η επικινδυνότητα των καθηκόντων μας και η προσπάθεια για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Επιδίωξη μας είναι η Μεταρρύθμιση της Ελληνική Αστυνομία, η οποία όμως θα πρέπει να είναι απόρροια επιστημονικών μελετών και διαλόγου, βασισμένων σε σύγχρονα δεδομένα. Στο εγχείρημα θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Α.Ε.Α. όσο και αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών  και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
 Προς την σωστή κατεύθυνση θεωρούμε ότι είναι η σύσταση και λειτουργία των επιτροπών αντιεγκληματικής πολιτικής.
Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι επίσης, η αναβάθμιση των Υπηρεσιών της περιοχής μας και ειδικότερα της εδαφικής αρμοδιότητας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με αύξηση της οργανικής δύναμης των υπηρεσιών και η ταυτόχρονη, επιπλέον ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Διεκδικούμε την Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Νέων Αστυνομικών Υπηρεσιών (Α.Υ. Βόνιτσας, Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) με παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία δημοσίων κτηρίων και έκτασης  για τη στέγασή τους.
 Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας για την εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού της ασφάλειας των πολιτών, ο Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση του για δωρεάν παραχώρηση, στην Ελληνική Αστυνομία, ανάλογης έκτασης για την ανέγερση κτιρίου στέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας αλλά και κτιρίων όπου υπάρχουν.
Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε επίσης την ικανοποίηση του για το χαρακτήρα της συνάντησης και ζήτησε την ποιο συχνή και εμφανή αστυνόμευση της περιοχής. Από τη πλευρά του δεσμεύτηκε για τη συνεχή στήριξη και αρωγή των Υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα παραπάνω θέματα που συζητήθηκαν.