Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Ευρώπη: Πώς η κρίση χτύπησε τους μικρομεσαίους -Πόσα χρόνια πίσω γύρισαν τα ελληνικά νοικοκυριά I

Οι συνέπειες της κρίσης που έχει χτυπήσει την Ευρωζώνη από το 2009, αλλά και ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο, είναι πιο επώδυνες για τη μεσαία και τη μικρομεσαία τάξη. Τα εισοδήματα των νοικοκυριών συρρικνώθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κι αυτό έχει επίπτωση στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη είναι η οπισθοδρόμηση και, αναλόγως με τη χώρα στην οποία αναφερόμαστε, αυτή μπορεί να φτάσει και τα 14 χρόνια. Πρωταθλήτρια στις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης είναι, όπως αναμενόταν, η Ελλάδα, η οποία γύρισε 14 χρόνια πίσω. Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για «14 χαμένα χρόνια προόδου» για τη μέση ελληνική οικογένεια.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα «χαμένα χρόνια» φτάνουν τα έξι, στην Ιταλία τα οκτώ, ενώ σε Ιρλανδία, Ισπανία και Λουξεμβούργο αγγίζουν τη δεκαετία.


Πηγή: Ευρώπη: Πώς η κρίση χτύπησε τους μικρομεσαίους -Πόσα χρόνια πίσω γύρισαν τα ελληνικά νοικοκυριά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/175791#ixzz3HS2dbLLu