Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟiΝΩΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

                                            
                                    ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
                                          ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
                                  Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε στο 3379/16-12-2014 ΦΕΚ η αποδοχή της δωρεάς από το Ελληνικό Δημόσιο του νέου τηλεπικοινωνιακού συστήματος τύπου TETRA για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική(Γ.Α.Δ.Α.)από την εταιρεία Lamas Pinto Consultants Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη,ύψους 25.000.ΟΟΟ ΕΥΡΩ.
Επίσης στο ίδιο ΦΕΚ το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχθηκε  τη δωρεάν παροχή από την κατασκευάστρια εταιρεία “Sepura plc” του Εθνικού Κώδικα (κλειδιών κρυπτογράφησης), των αδειών χρήσης τη συντήρηση και την υποστήριξη του ανωτέρω δωρούμενου συστήματος για έναν χρόνο αξίας 2.200.000ΕΥΡΩ.
Μετά το πέρας του ενός έτους θα υπάρξει ανοιχτός διαγωνισμός για την περαιτέρω συντήρηση του συστήματος.
Από τα άνω και από τις δηλώσεις του Υπουργού κ.ΚΙΚΙΛΙΑ συνειδητοποιούμε άπαντες πως εντός του 2015 θα αποκτήσει ασφαλές σύστημα επικοινωνίας μόνο η Γ.Α.Δ.Α.
Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε κάποια χρονική πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα υπάρξει αντίστοιχο σύστημα, κάτι το οποίο έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους υπηρετούντες  εκτός Γ.Α.Δ.Α. Αστυνομικούς που διαπιστώνουν πως αν και έχουν παρέλθει 10 χρόνια μετά την Ολυμπιάδα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται στο θέμα των τηλεπικοινωνιών ως Αστυνομικοί 2ης κατηγορίας σε σχέση με αυτών της Αττικής.
Επίσης  τα γεγονός πως η δωρεά του συστήματος δεν προήλθε από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά από μία άλλη καθώς και το ύψος της δωρεάς 25.000.000 ΕΥΡΩ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα τυχόν οφέλη στα οποία   αποσκοπεί η δωρήτρια εταιρεία.
Συνεπεία των άνω καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και την Πολιτική  μας ηγεσία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου χωρίς χρονοτριβή και με διαφανείς διαδικασίες να  εξευρεθεί  η καταλληλότερη εταιρεία που θα αναλάβει τις τηλεπικοινωνίες  της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά για όλη την Ελλάδα και όχι μεμονωμένα για μία μόνο περιοχή.
Η υιοθέτηση της πρότασής μας θα σημάνει πως για τους Κυβερνώντες αντιμετωπίζονται όλοι οι Αστυνομικοί όπου και να υπηρετούν με τα ίδια μέτρα και σταθμά  και θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον Έλληνα Αστυνομικό ανά την Επικράτεια να επιτελέσει στο έπακρο το λειτούργημά του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.