Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Λ Α Σ Ι Θ Ι Ο Υ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας γνωρίζουμε πως την 28-11-2014 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ηλία και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

Κατά την συνάντηση, τέθηκαν υπόψη των ανωτέρω, τα πραγματικά προβλήματα που ανακύπτουν όσο περνάει ο χρόνος, στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, από την παραμονή των 580 μεταναστών στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Μ. ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» και εξηγήθηκαν αναλυτικά και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι δυνατή η μακροχρόνια κράτησή τους.
Οι κ.κ. Γενικοί, αφού άκουσαν με προσοχή τα όσα τους τέθηκαν, δήλωσαν γνώστες της κατάστασης που επικρατεί, καθόσον ήταν παρόντες την προηγούμενη μέρα όπου οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απαιτεί άμεση λύση.
Κατόπιν τούτων και ύστερα από προσωπικές παρεμβάσεις των ανωτέρω Γενικών, μας έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά την συνάντηση, ότι την 29-11-2014 θα πραγματοποιηθεί μεταγωγή περίπου 150 ατόμων, σε άλλους χώρους εκτός Κρήτης και οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι, πιθανόν μέχρι την Δευτέρα 01-12-2014.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, οφείλουμε να συγχαρούμε τους ανωτέρω φυσικούς προϊσταμένους μας, για τις άμεσες ενέργειές τους και την λύση που έδωσαν στο θέμα αυτό, ανακουφίζοντας, αφενός μεν το πολυάριθμο αστυνομικό προσωπικό της Κρήτης, που έχει διατεθεί στην φύλαξη των συγκεκριμένων αλλοδαπών, αφετέρου δε, την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, που δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα.-
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Λ Α Σ Ι Θ Ι Ο Υ
Ερυθρού Σταυρού 47 - Τ.Κ. 72100 - Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Τηλ. - Φαξ: 28410 83009 email: easy_las@yahoo.gr
Τηλ. Προέδρου : 6973320745
Τηλ. Γεν. Γραμ.: 6977093141